2020-02-26 19:39

Liderul OADO, judecat pentru că a condus beat

 |  18:50
Liderul OADO, judecat pentru că a condus beat

PreşedinteleOrganizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO),Florentin Scaleţchi, a fost deferit justiţiei de procurorii bucureşteni după cea acesta a refuzat, în 2008, să i se recolteze probe biologice, la InstitutulNaţionale de Medicină Legală (INML), după ce a fost prins de poliţiştii rutiericu o alcoolemie de 0,84 la mie.

PreşedinteleOADO, Florentin Scaleţchi, a fost deferit din nou justiţiei, într-un dosar încare este acuzat că a refuzat recoltarea de probe biologice, la InstitutulNaţional de Medicină Legală (INML), la cererea poliţiştilor rutieri care l-auprins cu o alcoolemie de 0,84 la mie.

Înrechizitoriul prin care Scaleţchi a fost deferit justiţiei pentru infracţiunila Legea circulaţiei, obţinut de Mediafax, se arată că acesta a refuzat să-iînsoţească pe poliţiştii rutieri şi martorii de la faţa locului la INML pemotiv că el este o persoană publică şi că astfel ar putea intra în atenţiapresei.

Procuroriiarată că, în noaptea de 14 mai 2008, în jurul orei 1.40, poliţiştii l-au opritpe Scaleţchi în Piaţa Charles de Gaulle şi l-au testat cu alcootestul care aindicat o valoare de 0,84 la mie în aerul expirat. Deoarece alcoolemia eramare, potrivit normelor de procedură în aceste cazuri, poliţiştii, în prezenţaunor martori de la faţa locului, i-au cerut acestuia să-i urmeze la INML pentrua i se recolta o probă biologică pe baza căreia să se poată stabili cuacurateţe alcoolemia. Scaleţchi a refuzat, iar poliţiştii au încheiat la acelmoment un proces-verbal de constatare, pe care preşedintele OADO a refuzat săîl semneze. Ulterior, chemat la audieri, în faţa procurorilor de la JudecătoriaSectorului 1, Scaleţchi a recunoscut că a circulat cu maşina după ce a consumatbăuturi alocoolice, respectiv o bere. "Fiind audiat, Florentin Scaleţchi arecunoscut faptul că în noaptea de 14 mai 2008, în jurul orei 1.00 a consumatcantitatea de 500 ml de bere, iar în jurul orei 1.40, după ce l-au testat cualcooltestul, organele de poliţie i-au cerut să se deplaseze la INML în vederearecoltării probelor biologice, însă a refuzat să se prezinte, întrucât fiind opersoană publică, a evitat aflarea acestui incident de către presă",notează anchetatorii în documentul prin care l-au deferit justiţiei peScaleţchi.

În28 octombrie 2008, preşedintele Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului(OADO), Floretin Scaleţchi, a fost condamat la şase ani de închisoare pentrucorupţie. El a fost cercetat de procurorii anticorupţie care l-au acuzat că, încursul anului 2005, în calitate de preşedinte al Organizaţiei pentru ApărareaDrepturilor Omului, a pretins de la o persoană, care ulterior l-a denunţat,suma de 20.000 de euro. Scaleţchi ar fi primit, în trei tranşe, echivalentulacestei sume reprezentând 24.000 de dolari. În schimb, acesta a lăsat să secreadă că are influenţă asupra magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şiJustiţie - Secţia Penală, pentru reducerea, la judecarea recursului, a pedepselorce fuseseră aplicate denunţătorului de către instanţa inferioară, arătau laacel moment anchetatorii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine