2020-02-18 17:24

Lista integrală a celor 17 cadouri primite de Papa FRANCISC de la președintele IOHANNIS. De ce se spune că acestea „îi reprezintă pe toți românii”

 |  13:30
Lista integrală a celor 17 cadouri primite de Papa FRANCISC de la președintele IOHANNIS. De ce se spune că acestea „îi reprezintă pe toți românii”

Ouă încondeiate din Bucovina, o scoarţă din Oltenia, o minge şi un tricou cu autograful lui Gheorghe Hagi, precum şi o pagaie a lui Ivan Patzaichin, se numără printre cadourile oferite, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis Suveranului Pontif.

Cadoul oferit Papei îi „reprezintă pe toţi românii", potrivit Administraţiei Prezidenţiale. În total sunt 17 cadouri, informează Agerpres. Lista obiectelor reprezintă toate regiunile ţării.

Astfel, Papa Francisc a primit de la preşedintele Iohannis următoarele cadouri:  un covor/„scoarţă" din Oltenia, un brâu brodat cu mărgele din Transilvania, un brâu tricolor, un ştergar din Muntenia, tipare pentru caş din Moldova, ouă încondeiate din Bucovina, ceramica de Horezu din Oltenia, un caval din Moldova/Vrancea, o icoană a Înălţării Domnului, miere de salcâm din Transilvania, zona Blajului, magiun de Topoloveni, o pagaie a lui Ivan Patzaichin, o minge şi tricou cu autograful Gheorghe Hagi, vin de colecţie Riesling Italian, podgoria Miniș 1936 - Banat/Crişana, vin de vinotecă, Fetească Regală, Dealurile Moldovei - 1998, vin Golem Roşu, Crama Basilescu - 2013 şi CD-uri cu lucrări din opera lui George Enescu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine