2020-02-17 11:41

Loteria Română, RA-APPS, ISU, Compania Aeroporturi, verificate de Corpul de control al premierului

 |  15:55
Loteria Română, RA-APPS, ISU, Compania Aeroporturi, verificate de Corpul de control al premierului

Corpul de Control al premierului are acțiuni în desfășurare la RA-APPS, Loteria Română, Departamentul pentru Situații de Urgență, Compania Aeroporturi București și spitalele în care au fost internate victimele de la Colectiv, se arată într-o listă a acțiunilor de control emisă de această instituție.

La Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), Corpul de Control verifică respectarea dispozițiilor legale privind vânzarea imobilelor din domeniul privat al statului și a celor aflate în proprietate și respectarea dispozițiilor legale privind organizarea și funcționarea Sucursalei de Transport „Bucureștii Noi” din cadrul Regiei. Totodată, sunt verificate contractele de locațiune încheiate de RA–APPS, care să cuprindă activitatea de închiriere a imobilelor cu destinația de locuință, a imobilelor cu altă destinație decât cea de locuință, inclusiv a sediilor pentru partidele politice și misiunile diplomatice acreditate în România.

Potrivit documentului emis de Corpul de Control al premierului, la Compania Națională „Loteria Română” S.A. este verificat modul de organizarea și funcționarea al instituției.

Acțiunea de control la Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (DSU) și la entitățile aflate în coordonarea acestuia are ca obiectiv verificarea modului în care sunt gestionate situațiile de urgență și cum au fost coordonați angajații, inclusiv primul ajutor calificat în cadrul unităților și compartimentelor de primire a urgențelor (UPU/CPU) până la internarea în spital și a atribuțiilor privind coordonarea operațională a serviciilor de ambulanță și a celor Salvamont.

La spitalele în care au fost internate victime de la Colectiv, Guvernul verifică dacă acestea respectă dispozițiile legale privind organizarea și funcționarea, modul de îndeplinire a atribuțiilor care le reveneau în elaborarea Planului Alb de anul trecut, precum și dacă fiecare spital și-a îndeplinit atribuțiile privind declanșarea Planului Alb, la 30.10.2015.

Corpul de Control anunță și o acțiune de documentare la autoritățile administrației publice locale ale Municipiului București, la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și la alte entități publice cu atribuții în domeniu, în legătură cu autorizarea privind securitatea la incendii a „Arenei Naționale”, în legătură cu autorizarea privind securitatea la incendii a stadionului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-07Parerea ta...

A N A F COLABORARE MAFIOTI
07 Iun 2016

ALO Loteria unde tineti extragerile si cine verifica ? Sau este o loterie si extragerile , cu Bile Magnetizate Electrostatic ? Vacaroiu ce face ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine