2020-08-06 04:27

Lovitură dură pentru Sorin BLEJNAR. Cinci ani de închisoare cu EXECUTARE. Decizia este definitivă

 |  14:59
Lovitură dură pentru Sorin BLEJNAR. Cinci ani de închisoare cu EXECUTARE. Decizia este definitivă

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost condamnat marţi de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă. Decizia este una definitivă.

”Acum merg către penitenciar să mă predau. Este o decizie nedreaptă. Nu mă aşteptam la aşa ceva”, a declarat Blejnar la Antena 3.

Iniţial, Blejnar a fost condamnat la 6 ani închisoare de Tribunalul Bucureşti, în octombrie 2018, însă Curtea de Apel Bucureşti i-a redus pedeapsa la 5 ani închisoare. Totodată, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia instanţei de fond privind confiscarea sumei de 12.513.894 lei de la Blejnar şi menţinerea sechestrului pe averea acestuia până la concurenţa acestei sume.

În acest dosar, Sorin Blejnar a fost trimis în judecată în 16 decembrie 2016, pentru trafic de influenţă. Potrivit procurorilor, în 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul ANAF, Sorin Blejnar a acceptat din partea omului de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă promisiunea de a-i oferi 20 la sută din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate."Banii respectivi urmau să îi fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri. În aceste circumstanţe, în perioada noiembrie 2011 - ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi celălalt funcţionar implicat în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip 'fantomă' controlate de aceştia, cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive", arăta DNA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-07Parerea ta...

CORNEL
07 Mai 2019

Doamne ajuta ! Sa fie urma bine lasata si pentru celelalte dosare cu cazuri de coruptie!
OAMENI SLABI , NUMIțI POLITIC
07 Mai 2019

Omu' a distrus doua corpuri profesioniste de funcționari publici : Garda Financiara și Vama . In locul celor "restructurați" prin " concursuri" au fost angajați oameni " noi" (yes-mani) . Privirea lui spune totul despre activitatea derulată , cat timp a fost Nr 1 in Fiscul românesc .
ANONIM
07 Mai 2019

1.trebuie recuperată pagubă.. 2.nașul din sufleteste ce zice ?? În rest brutărie ușoară...
ALO HAZNAUA 3
07 Mai 2019

De ce nu spuneti ca blejnar a fost prins si anchetat tocmai de procurorii de la DNA PLOIESTI PE CARE II PUPATI IN KUR SEARA DE SEARA. ?????????? DACA ATI FI CORECTI A-TI MENTIONA ACRST LUCRU !!!! SUNTETI 0.
ANONIM
07 Mai 2019

Ma pis pe slugile lui felix din latrina 3. Numai fake-news spun la fraierii psd.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz