2020-06-05 09:43

LOVITURĂ ÎN DOSARUL MINERIADEI: Ion Iliescu și Petre Roman, inculpați pentru crime împotriva umanității

 |  15:46
LOVITURĂ ÎN DOSARUL MINERIADEI: Ion Iliescu și Petre Roman, inculpați pentru crime împotriva umanității

Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Magureanu si Gelu Voican Voiculescu au fost inculpati oficial de Parchetul General in Dosarul Mineriadei din 1990.

Un comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Justitie si Casatie informeaza ca procurori militari au dispus, vineri, punerea in miscare a actiunii penale, sub aspectul savarsirii de infractiuni contra umanitatii, fata de inculpatii:

- Ion Iliescu, la data savarsirii faptelor, presedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Nationala si presedinte ales al Romaniei;

- Petre Roman, pe atunci, prim-ministru al guvernului interimar;

- Gelu Voican Voiculescu, viceprim-ministru;

- Dumitru Nicolae, prim-vicepresedinte al Frontului Salvarii Nationale;

- Virgil Magureanu, pe atunci director al Serviciului Roman de Informatii;

- general in rezerva Cristian Florescu, atunci adjunct al procurorului general al Romaniei si sef al Directiei Procuraturilor Militare.

Toti sunt acuzati ca, in perioada 11 - 15 iunie 1990, au decis, organizat si coordonat un atac generalizat si sistematic, lansat impotriva unei populatii civile, respectiv impotriva manifestantilor din Piata Universitatii si a populatiei din Bucuresti.

In acest atac, acuzatii au implicat participarea fortelor armate ale Ministerului de Interne, Ministerului Apararii Nationale, Serviciului Roman de Informatii, precum si a unui numar de peste zece mii de mineri si alti muncitori din mai multe zone ale tarii.

Potrivit procurorilor, acest atac a avut urmatoarele consecinte:

1. uciderea prin impuscare a 4 persoane si ranirea prin impuscare a 3 persoane;

2. vatamarea integritatii fizice sau psihice a unui numar total de 1.269 de persoane;

3. privarea de dreptul fundamental la libertate, pe motive de ordin politic, a unui numar total de 1.242 de persoane.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-24Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
23 Dec 2016

HMMM..........NU CUMVA ERAU MAI MULTI AUTORI SI COMPLICI?....CEI 4CARE AU SPERIAT VESTUL.....4 MUMII SPURCATE.....UNDE SUNT RESTUL DE SERVITORI SI COMPLICI....IZMENARUL ERA SEFUL OPERATIUNILOR SI VAD CA LIPSESTE DIN POZA DE FAMIGLIE..IA UMFLATI-L SA DEA DECLARATIE...SI EL SI ONTANU...."INTERESUL NATIONAL"............ATI ASTEPTAT 27DE ANI ATI LUNGIT COARDA.........REPUBICA BANANIERA FSN 1989 A DEVENIT DITAMAI MAFIA GLOBALA INFRACTORII SI-AU CUMPARAT JUMATATE DE PLANETA CU BANII FURATI DIN ROMANIA
MAFIA IN FLOARE SI COLABORARE
23 Dec 2016

MA CAC IN GURA LOR . INPUSCATI DIRECT IN PIATA UNIVERSITATI .
VALERICă
23 Dec 2016

Se face ,,lumină,,(dreptate) în Dosarul Mineriadei ??? Când se v-a face DREPTATE ŞI ÎN DOSARUL REVOLUŢIEI DIN 1989,ca să vă CONVINGEŢI că în Decembrie 1989 a fost mai mult LOVITURĂ DE STAT şi există o legătură între cele două evenimente băi ROMÂNILOR.CONCLUZIA:P.S.D=P.C.R.
DEȘTEAPTĂ-TE, ROMĂNE!
24 Dec 2016

SCURSURILE ASTEA SÎNT NUMAI O ”CÎTIME” A GĂȘTII, DE CRIMINALI TRĂDĂTORI DE ȚARĂ ȘI POPOR, CARE A CLOCIT ȘI A EXECUTAT PLANUL DE DISTRUGERE A ȚĂRII ȘI CEL DE DECLANȘARE A GENOCIDULUI ASUPRA POPORULUI ROMĂN PRIN ÎNFOMETARE ȘI MIZERIE GENERALĂ! GAȘCA-I MULT MAI MARE; CA ”PAR EGZAMPLU”: URSU DORU VIOREL, ION CARAMITRU (”MIRCEA, FĂ-TE CĂ LUCREZI!”), M.DINESCU, BLANDIANA, DOINA CORNEA, CASA REGALĂ (SIC!) CU DERBEDEUL DE DUDA-N FRUNTE, BRAIA, TISMĂNEANU, BĂSESCU, ȚIRIAC, ARȘINEL, DIACONU, HUREZEANU, ZOE PETRE ȘI ÎNCĂ MULȚI ALȚI TREPĂDUȘI, TRĂDĂTORI DE ȚARĂ ȘI POPOR, MAI PUȚIN CUNOSCUȚI...TUTUROR TRĂDĂTORILOR DE ȚARĂ ȘI NEAM: ȘTREANGUL! TRĂIASCĂ ROMĂNIA ȘI POPORUL ROMĂN! ROMĂNIA A FOST, ESTE ȘI VA FI ÎN VECII VECILOR A POPORULUI ROMĂN! AMIN!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine