2019-07-19 02:56

LUPII NEGRI din Iaşi au plecat în a patra misiune în AFGANISTAN

 |  19:44
LUPII NEGRI din Iaşi au plecat în a patra misiune în AFGANISTAN

Lupii Negri din Iaşi au plecat în deşert, să asigure securitatea în Kandahar: 400 de militari ai Batalionului 151 Infranferie „Lupii Negri” Iaşi pleacă în trei tranşe într-o nouă misiune, cea de-a patra, în Afganistan. "Am promis că îi aduc pe toţi acasă, sănătoşi, cu mine în frunte", declara unul dintre militarii ieşeni care pleacă în Kandahar.

Ieşenii îi vor înlocui pe militarii Batalionului 341 Infanterie Protecţia Forţei „Rechinii Albi” din Constanţa, a căror misiune de sprijin a forţelor armate afgane se încheie.

Pe un ger năpraznic, Lupii s-au adunat vineri în faţa Aeroportului Iaşi. Uniformele în culorile deşertului atrăgeau atenţia tuturor celor care treceau prin faţa Terminalului 1 al Aeroportului Iaşi. Ei însă erau atenţi doar la familiile lor şi la drapelul unităţii, pe care au promis să îl aducă înapoi acasă.

Andrei Alexa este la a treia misiune în teatrele de operaţii. Acum însă nu pleacă singur, ci alături de soţia sa.

„ Am ales să plec pentru experienţă, sprijin financiar, vreau să ajung undeva mai sus şi pentru că îmi place ceea ce fac. Încerc să îmi ajut colegii, să ne întoarcem cu toţii acasă. Asta o să ne dea satisfacţia cea mai mare, să ne facem misiunea cum trebuie. Plec cu familia Lupilor, camarazii, ne vom petrece următoarele şase luni cu bucurii” a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Andrei Alexa, unul dintre militarii ieşeni care pleacă în Kandahar.

Maiorul Ioan Levardă este la a cincea misiune în teatrele de operaţii. Tot alături de Lupi a fost plecat în Irak şi Afganistan, el fiind cel care, doi ani la rând, a condus Garda de Onoare a Brigăzii 15 Mecanizate la defilările de Ziua Naţională. Are o fetiţă de 10 ani, pe care strâns-o tare în braţe înainte de a lua drumul deşertului.

„Plecăm din nou, ne facem meseria. E greu şi e uşor în acelaşi timp, pentru că avem nişte subordonaţi super pregătiţi. E greu pentru că în momentul când am plecat de dimineaţă fetiţa mea a început să plângă, dar am promis că îi aduc pe toţi acasă, sănătoşi, cu mine în frunte”, a explicat mr. Ioan Levardă.

Cele mai dragi amintiri pentru următoarele şase luni vor fi fotografiile făcute în faţa Aeroportului Iaşi, alături de familie, iar pentru asta, caporalul Vasilică Martin şi-a rugat un coleg să îi facă o fotografie cu familia.

„Ne vedem în avion! Stai cu ai tăi!”, i-a răspuns acesta după ce i-a dat telefonul înapoi.

„Sunt ultimele poze pe care le mai putem face şi noi cu familia. După aceea, peste şase luni. Pentru moment sunt ultimele aminitiri pe care le luăm cu noi, după aceea legătura socială, pe internet, facebook, ce se mai poate. Sunt la a doua misiune. E adrenalina, acel ceva pe care toţi cei care am fost îl simţim, ne trage şi a doua oară şi a treia oară, depinde de fiecare în parte. Depinde de familii, cât de mare e înţelegerea, ca să ne lase şi a doua oară, a treia oară. Pentru ei e greu, pentru noi e mult mai ok pentru că ne avem unii pe alţii, ne ajutăm între noi. Familiilor acasă le e mai greu”, spune Vasilică Martin.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray