2020-02-26 19:33

Lupte de stradă între victimele Guvernului Boc. Forțele de ordine și sindicaliștii s-au îmbrâncit în fața Palatului Victoria la mitingul unde au luat parte 10.000 de protestatari și 1.800 de jandarmi | VEZI FILM

 |  19:03
Lupte de stradă între victimele Guvernului Boc. Forțele de ordine și sindicaliștii s-au îmbrâncit în fața Palatului Victoria la mitingul unde au luat parte 10.000 de protestatari și 1.800 de jandarmi | VEZI FILM

Forțelede ordine au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene pentru a dispersa ungrup de cateva sute de protestatari, care au încercat să spargă barajul de garduride protecție instalat la 100 de metri de Palatul Victoria. Luptele au durataproximativ jumătate de oră între sindicaliști și jandarmi, de altfel între„victimele” acelorași măsuri de austeritate luate de Guvernul Boc.

Protestatariidin Piaţa Victoriei au încercat, ieri, să forţeze barajul de protecţie pentru aajunge la Guvern şi au aruncat cu sticle de plastic şi cu ouă spre sediulExecutivului. Jandarmii au intervenit în forță, folosind chiar și gazelacrimogene, iar aproximativ 200 de scutieri au fost masați și ei în fațamanisfestanților. Luptele dintre sindicaliști și forțele de ordine au durataproximativ jumătate de oră.

Întimpul busculadei, gardul de protecţie a fost mutat doi metri mai în spate spresediul Guvernului, echipaje de jandarmi fiind pregătite cu scuturi săintervină.

Instigați de liderisau de oameni infiltrați?

Purtătorulde cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a declarat căprotestatarii au încercat să forţeze barajul de protecţie din zona amenajatăpentru miting, dar au fost opriţi de forţele de ordine. El a precizat că nici unprotestatar sau jandarm nu a fost rănit în timpul busculadei. El a susţinut căoamenii sunt instigaţi verbal de la tribună de către persoane care le-au spussă forţeze barajul de protecţie. Militaru a adăugat că protestarii au aruncatîn jandarmi cu bannere, sticle cu apă şi chiar pietre.

LiderulCNSLR Frăţia, Marius Petcu, a făcut apel la protestatari să se liniştească şisă continue paşnic mitingul, dar aceştia au continuat să arunce cu apă şi custicle goale spre jandarmii veniţi să îi oprească. Petcu a spus că cei care auprovocat incidentul nu sunt sindicalişti pe care el îi reprezintă, ci persoaneinfiltrate în rândul acestora. El a făcut apel la membrii CNSLR Frăţia să segrupeze în zona scenei, pentru a se delimita de cei care au declanşatincidentul din faţa sediului Guvernului. Reprezentanţii CNSLR-Frăţia au făcutapel la protestari să nu mai arunce cu obiecte spre jandarmi, pentru că ei nuau nimic cu aceştia, ci, de fapt, cu guvernanții.

Mitingula luat sfârșit mai repede decât a trebui tocmai din cauza acestor momentetensionate. Marius Petcu a spus că a preferat să încheie protestul mai devremepentru a nu se mai înregistra vreun incident asemănător.

Ofemeie a mers la una din maşinile SMURD spunând că s-a speriat din cauză căjandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene. Traficul rutier a fost din nouîntrerupt în Piaţa Victoriei pentru ca jandarmii să poată interveni pentruaplanarea conflictului.

Traficul rutier, maiaglomerat decât de obicei

Traficulrutier a fost închis complet în Piaţa Victoriei şi pe bulevardele Aviatorilorşi Lascăr Catargiu din Capitală, drept urmare a busculadei create la mitingulsindicaliştilor CNSLR-Frăţia, când protestatarii au încercat să forţezecordonul de ordine pentru a ajunge la Guvern. Ioana Preda, purtătorul de cuvântal Brigăzii de Poliţie Rutieră (BPR) a Capitalei, a declarat, ieri, că traficula fost închis complet în faţa sediului Guvernului din Piaţa Victoriei, dar şipe bulevardele Aviatorilor şi Lascar Catargiu. Aceasta a precizat că traficuleste deviat de la Piaţa Charles de Gaulle prin Calea Dorobanţilor-PiaţaRomană-Bulevardul Magheru-Bulevardul Nicolae Bălcescu-Piaţa Universităţii. Laora 15.30, traficul se desfăşura cu dificultate pe Calea Moşilor, pe sensulcătre Bucur Obor, precum şi pe Calea Dorobanţilor, dinspre Şoseaua Ştefan celMare către Piaţa Charles de Gaulle, se arată într-un buletin de presă al BPR.Totodată, traficul a fost aglomerat pe Bulevardul Constantin Prezen, pe sensulcătre Arcul de Triumf şi pe Şoseaua Ştefan cel Mare, către Bucur Obor, precumşi pe strada Mihai Eminescu, către Piaţa Romană.

A venit beată pentrua-și găsi bărbat

Douăpersoane care au venit la protestul CNSLR Frăţia au fost duse la spitale dinCapitală, una pentru că suferise o lipotimie, iar cealaltă pentru că era înstare avansată de ebrietate, aceasta din urmă spunând că a venit în piaţăpentru a-şi găsi bărbat. Coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa,a declarat, pentru Mediafax, că o persoană care participa la protestul CNSLRFrăţia a suferit o lipotimie, fiind dusă la Spitalul Universitar de UrgenţăBucureşti (SUUB).

Cealaltăpersoană care a ajuns la spital este o femeie, aceasta fiind în stare avansatăde ebrietate. Opriţa a precizat că femeia nu participa la miting, ea spunând căa venit în piaţă pentru a-şi găsi bărbat. Alte trei persoane au cerut ajutorsanitar la punctele de intervenţie amenajate în zona de protest, dar fără săacuze probleme grave de sănătate. Ele au invocat oboseala şi o stare demoleşeală, pentru că au stat în soare, cerând să li se dea apă. De asemenea,alte două persoane au cerut ajutor sanitar la două unităţi ale Jandarmeriei,însă nici acestea nu au avut probleme grave de sănătate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-13

Mai multe imagini:
Lupte de stradă între victimele Guvernului Boc. Forțele de ordine și sindicaliștii s-au îmbrâncit în fața Palatului Victoria la mitingul unde au luat parte 10.000 de protestatari și 1.800 de jandarmi | VEZI FILM
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine