2020-04-07 13:22

Lupul moralist de la Câmpina. Şcoala agenţilor de poliţie „Vasile Lascăr”, la al doilea scandal de corupţie: un profesor a fost arestat pentru trafic de influenţă

 |  18:00
Lupul moralist de la Câmpina. Şcoala agenţilor de poliţie „Vasile Lascăr”, la al doilea scandal de corupţie: un profesor a fost arestat pentru trafic de influenţă

Unofiţer al Şcolii de agenţi de poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina a fostarestat de Tribunalul Bucureşti pentru luare de mită, după ce a primit bani dela candidaţi pentru a-i ajuta la promovarea probelor sportive. Ofiţerul GabrielMunteanu este profesorul de sport de la unitatea de învăţământ.

Potrivitprocurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care instrumentează dosarul, GabrielMunteanu, cu gradul profesional de subcomisar, membru în Comisia de examinarela probele de aptitudini fizice susţinute cu ocazia examenului de admitere însesiunea august-septembrie 2010, este acuzat de trafic de influenţă în formăcontinuată.

Anchetaprocurorilor anticorupţie a relevat că, în perioada desfăşurării examenului deadmitere la Şcoala de agenţi de poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina,sesiunea august-septembrie 2010, „Gabriel Munteanu, având calitatea de membruîn comisia de examinare la probele de aptitudini fizice susţinute cu ocaziaexamenului, a pretins, a acceptat promisiuni, nu a respins promisiuni şi aprimit sume de bani de la unii dintre candidaţi (până la 600 de euro pentru uncandidat) sau alte foloase materiale, pentru a-i ajuta la promovarea probelorsportive, în virtutea propriilor atribuţii de serviciu ori prin traficareainfluenţei asupra altor colegi, membri în comisiile de examinare la probelesportive”.

Ladata de 3 septembrie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea ofiţeruluipe o perioadă de 24 de ore, iar la aceeaşi dată, Tribunalul Bucureşti a hotărâtarestarea preventivă a lui Munteanu Gabriel, pe termen de 29 de zile. Lainstrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrulDirecţiei Generale Anticorupţie din cadrul Ministerului Administraţiei şiInternelor.

Subiecte gatarezolvate, vândute

Potrivitunor surse judiciare, Gabriel Munteanu a fost reclamat de unul sau mai mulţicandidaţi care nu au promovat probele sportive, deşi li se promisese acestlucru. De altfel, de ani buni sevorbeşte despre faptul că unii candidaţidau şpagă pentru a intra la Şcoala de Poliţie din Câmpina. Pe de altă parte,este pentru a doua oară în acest an când Şcoala de Poliţie din Câmpina intră înatenţia cu procurorilor DNA. În luna aprilie, Costel Enache, profesor I(instructor de poliţie principal) a fost trimis în judecată fiindacuzatcă a permis accesul unor persoane neautorizate la informaţii care nu suntdestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Cu altecuvinte, Costel Enache i-a dat unei eleve subiectele pentru un examen, precumşi rezolvarea acestora. Subiectele au ajuns în posesia mai multor elevi, astfelcă o clasă întreagă a obţinut nota 10 la examenul respectiv.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-12

Mai multe imagini:
Lupul moralist de la Câmpina. Şcoala agenţilor de poliţie 'Vasile Lascăr”, la al doilea scandal de corupţie: un profesor a fost arestat pentru trafic de influenţă
zoom




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE






PUBLICITATE


Conferinta-Business



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine