2019-10-14 21:04

Macovei: Dragnea şi Iordache şi-au dat legi noaptea, ca hoţii. Banda de hoţi trebuie oprită

 |  14:18
Macovei: Dragnea şi Iordache şi-au dat legi noaptea, ca hoţii. Banda de hoţi trebuie oprită

Europarlamentarul Monica Macovei a lansat atacuri extrem de dure la adresa lui Liviu Dragnea, a ministrului Justiţiei, Florin Iordache, dar şi a lui Victor Ciorbea. Macovei este de părere că Dragnea şi Iordache şi-au dat legi pentru ei noaptea, ca hoţii, iar acum au fugit ca laşii, după ce primul nu a mers la ședința Biroului permanent al Camerei Deputaților, pe care o conduce, în timp ce al doilea nu a fost prezent la ședința CSM, unde este membru de drept.

Europarlamentarul spune că nici un demers nu este de prisos pentru a bloca OUG de modificare a Codurilor din justiție: sesizarea Curții Constituționale, moțiuni, acțiuni pentru modificarea textului ordonanței și proteste în Parlament sau proteste pașnice în stradă.

Despre Avocatul Poporului, Monica Macovei afirmă că Ciorbea a trecut definitiv de partea “hoților”, refuzând să prezinte o opinie pe marginea OUG de modificare a Codurilor penal și de procedură penală

"Dragnea, realizezi ce ai făcut ca să scapi de dosarul penal? Ai scos România de pe harta țărilor democrate. Retrageți OUG de modificare a Codurilor din justiție! Dragnea și Iordache și-au dat legi pentru ei noaptea, ca hoții, iar acum au fugit ca lașii: ministrul Justiției nu a mers la ședința CSM, unde este membru de drept, Dragnea nu a mers la ședința Biroului permanent al Camerei Deputaților, pe care o conduce. Au acționat cu premeditare, scoțând din Codul penal infracțiunile pe care le-au comis tocmai prin adoptarea modificărilor: abuzul în serviciu în legătură cu acte ale Guvernului și favorizarea infractorului. Banda de hoți care noaptea trecută a călcat în picioare statul de drept și democrația trebuie oprită. Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a trecut definitiv de partea hoților, refuzând să prezinte o opinie pe marginea OUG de modificare a Codurilor penal și de procedură penală.

Nu există nicio urgență care să justifice modificarea Codurilor prin ordonanță de urgență. Nu exista nicio obligație stabilită de CCR de a modifica abuzul în serviciu și conflictul de interese astfel încât să devină irelevante și inaplicabile politicienilor.

În acest moment, niciun demers nu este de prisos pentru a bloca OUG de modificare a Codurilor din justiție. Orice variantă trebuie încercată: sesizarea Curții Constituționale, moțiuni, acțiuni pentru modificarea textului ordonanței și proteste în Parlament, proteste pașnice în stradă.

Guvernul controlat de condamnatul Dragnea a mințit din prima oră de la instalare. A mințit și noaptea trecută, când a ascuns că pe ordinea de zi avea plănuită adoptarea modificărilor la Codurile din justiție și grațierea colectivă.

Potrivit Constituției, Ordonanţa de urgenţă intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgenţă la Camera competentă şi după publicarea ei în Monitorul Oficial al României. Publicarea a avut loc, iar Parlamentul este în sesiune. Modicările Codului de procedură penală au intrat deja în vigoare, iar modificările Codului penal intră în vigoare în 10 zile. Trebuie făcută orice acțiune care poate duce la modificarea OUG în partea care privește Codul penal", a scris Monica Macovei pe pagina sa de Facebook.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray