2020-02-18 22:01

Macovei, după INTERVIUL şefului PSD: Condamnatul Dragnea regretă perioada în care nimeni nu era anchetat la nivel politic

 |  14:24
Macovei, după INTERVIUL şefului PSD: Condamnatul Dragnea regretă perioada în care nimeni nu era anchetat la nivel politic

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a afirmat vineri, la RFI, referitor la interviul dat de liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru Associated Press, că acesta regretă perioada în care nimeni nu era anchetat la nivel politic şi că îi este frică de justiţie.

"Condamnatul Dragnea regretă perioada în care nimeni nu era anchetat la nivel politic (...). Doi: nu s-a trecut la nici o extremă, sunt anchetaţi şi condamnaţi din toate partidele politice. Încercarea de a le transforma în dosare politice deja a eşuat, durează din 2005 şi toată lumea s-a convins că este o minciună. Trei: arată că lui Liviu Dragnea îi este frică de justiţie”, a spus Monica Macovei.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a acordat joi un interviu agenţiei de presă The Associated Press. Descris de jurnaliştii americani drept "cel mai puternic politician din România", care a fost împiedicat să devină prim-ministru din cauza condamnării penale, Liviu Dragnea spune, în interviu, că lupta anticorupţie a mers prea departe în România şi s-a trecut de la perioada în care niciun politician de la putere nu era cercetat la situaţia în care toţi politicienii sunt acuzaţi, urmăriţi, cercetaţi, fiindu-le ruinate carierele din cauza proceselor.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, interviu la AP: Lupta anticorupţie în România a trecut în altă extremă. Înainte cine era la putere nu era investigat

Preşedintele PSD susţine, în interviul pentru Associated Press, că lupta anticorupţie a mers prea departe şi că în România s-a trecut de la perioada în care niciunul din politicienii aflaţi la putere nu era cercetat la situaţia în care "cei care sunt în clasa politică sa fie toţi acuzaţi, urmăriţi, cercetaţi şi trimişi în judecată".

“A fost o perioadă de mulţi ani, când de obicei cine era la putere nu era investigat. S-a trecut în cealaltă extremă, ca cei care sunt în clasa politică sa fie toţi acuzaţi, urmăriţi, cercetaţi şi trimişi în judecată“, a declarat Dragnea.

AP menţionează că Dragnea a fost condamnat cu opt luni înainte de victoria partidului său în alegeri, deşi liderul PSD a negat acuzaţiile care i se aduc. Această condamnare l-a împiedicat să devină premier, în lipsa unei modificări legislative în acest sens, scrie AP.

Acuzat de DNA şi de deturnare de fonduri europene, dar şi de abuz în serviciu, Dragnea spune că va lupta "până la capăt" să-şi dovedească nevinovăţia.

În susţinerea afirmaţiilor sale privind activitatea DNA, Dragnea a menţionat cazul a doi magistraţi care au fost suspendaţi din funcţie după ce au fost acuzaţi că ar fi primit mită. În condiţiile în care patru ani mai târziu cei doi au fost declaraţi nevinovaţi, Dragnea se întreabă “cine le va înapoia cei patru ani pierduţi“.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-11Parerea ta...

ANONIM
11 Mai 2018

Nu regreta tante ,De ce iar vorbesti prostii!! DAR tu tantea,, muma padurii,, cum l ai scapat pe guru care va inrosea curu si care mai iubea si minorii in spiralele nebuniei voastre /? eCORECT TANTE dACA AR FI UN FOR CARE SA VA ANCHETEZE SI PE VOI TU AR TREBUI SA RASPUNZI IN fatalui pentru justitie stramba si corupta practicata de tineCorupt o!
LEVST.
11 Mai 2018

In principiu , monica machiavella are dreptate despre dragnea , dar sa nu uitam ca aceasta situatie se datoreaza inclusiv si ei, cea care a participat la cel mai mare jaf din istoria Romaniei, chiar daca nu direct, insa si ea a primit cateva zeci de mii sau macar cateva mii de euro, pentru a stopa investigatia in dosarul Flota, care retroactiv si prospectiv la daca actiunii, a adus cel mai mare prejudiciu economiei romanesti, pe usor cateva miliarde de euro...
BELINDE
11 Mai 2018

Sunt socat de cozilea astea de topor: Monica Macovei si Doru Viorel Ursu. Amandoi procurori comunisti, fosti colegi, imorali in particular si mari alcoolici. Povestirile lui Ursu despre ce facea Macovei serile in preajma tribunalului prin masini cu colegii procurori sunt savuroase! Cat de prosti pot fi romanii? Sa ridice in slavi intr-un nou cult al personalitatii aceste cozi de topor? Pai ce faceau procurorii cumunisti: nenoroceau oamani fara alt motiv decat ca erau anticomunisti, desigur sub pretextul ca erau "infractori". Le inventau fapte si ii condamnau. Cititi pagina de facebook "oficiala" a lui DVU ca sa vedeti adulatia, limbajul de pupincuristi a fostilor militieni, aceeasi care o aduleaza si pe Macovei. Parca aveati o "Proclamatie de la Timisoara" cu un punct 9? Nu e vointa sa o aplicati nici dupa 30 de ani? Cei inchisi la Magurele in iunie 90 care nu au murit nu se revolta contra echipei Macovei-Ursu? Urus nu e faptas in Dosarul Mineriadei? ca doar a condus in fapt din 14 iunie represiunea. Rusine romani!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine