2020-04-07 17:38

Mădălina Manole mâncase mult înainte să înghită Furadanul, ceea ce a dus la scăderea concentraţiei pesticidului

 |  16:34
Mădălina Manole mâncase mult înainte să înghită Furadanul, ceea ce a dus la scăderea concentraţiei pesticidului

MădălinaManole a mâncat mult înainte să înghită Furadan, ceea ce a scăzut concentraţiasoluţiei, anchetatorii urmând să decidă cât de ridicată a fost aceasta, unraport în cazul decesului artistei putând fi finalizat la sfârşitul săptămâniiviitoare, potrivit unor surse judiciare. Concentraţia Furadanului a fost mare,dar nu se poate vorbi de o substanţă pură, conform surselor citate.

"Furadanulîn stare pură este o substanţă solidă. În agricultură este folosit în soluţie.Soluţia se realizează prin dizolvarea Furadanului solid într-un solvent.Soluţia obţinută poate avea o concentraţie mare, să zicem 90%, dar niciodatăsută la sută ca substanţă pură", au precizat experţi din cadrulanchetatorilor.

Potrivitacestora, Mădălina Manole a înghiţit o cantitate de 400 de mililitri de Furadande concentraţie ridicată. Anchetatorii nu au stabilit încă gradul deconcentraţie al soluţiei, ei susţinând însă că artista mâncase mult înainte săînghită substanţa.

"Concentraţiaexactă a Furadanului trebuie calculată, dar sigur că ceea ce s-a găsit înstomac şi, implicit în sânge, este o substanţă mai diluată decât cea dinflaconul din care a băut. Furadanul ingerat s-a combinat cu alimentele şi culichidul existente în stomac şi cu certitudine concentraţia produsului a scăzutcomparativ cu cea care se află în flaconul din care a băut", au explicatsursele citate.

Unalt aspect care se analizează în prezent vizează concentraţia de enzimeblocate. "Se ştie că Furadanul ingerat blochează anumite enzime. Au fostcazuri când a existat blocare totală a enzimelor sau doar parţială, ca în cazulMădălinei Manole", au precizat sursele menţionate.

Acesteaau adăugat că specialiştii încearcă să reconstituie concentraţia iniţială aprodusului ingerat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-10-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine