2019-11-15 00:28

MAE confirmă: Un diplomat român a fost EXPULZAT din Rusia

 |  17:47
MAE confirmă: Un diplomat român a fost EXPULZAT din Rusia

Ministerul de Externe al Rusiei a convocat vineri ambasadori şi alţi reprezentanţi diplomatici ai ţărilor care au expulzat diplomaţi ruşi în urma cazului Serghei Skripal - fostul agent rus otrăvit la 4 martie în Marea Britanie, acţiune atribuită de Londra Moscovei - un reprezentant diplomatic al României fiind de asemenea printre cei convocaţi, informează Agerpres.

Potrivit comunicatului, șefilor misiunilor diplomatice din Australia, Albania, Germania, Danemarca, Irlanda, Spania, Italia, Canada, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Olanda, Norvegia, Polonia, România, Ucraina, Finlanda, Franța, Croația, Cehia, Suedia și Estonia, convocați la MAE rus, li s-au înmânat note de protest și li s-a comunicat că, urmare a expulzării din aceste țări a unor membri ai corpului diplomatic rus, Moscova va răspunde cu aceeași monedă și va declara personae non-gratae un număr corespunzător de diplomați. 

România a anunțat că un diplomat rus va fi expulzat, prin urmare, va avea, la rândul său, un diplomat expulzat de Moscova. Informația a fost confirmată și de MAE român.

Rusia numește acest scandal diplomatic „cazul viorilor” și spune că toate țările enumerate mai sus au procedat în mod „nerezonabil” la expulzări de personal diplomatic rus, pe baza unor acuzații „nedovedite” ale Marii Britanii aduse Rusiei. Ca urmare, partea rusă anunță că va declara „persona non-grata” un număr corespunzător de angajați ai misiunilor diplomatice ale acestor țări în Federația Rusă. 

Comunicatul MAE rus mai menționează că Belgia, Ungaria, Georgia și Muntenegru s-au alăturat mai târziu țărilor enumerate mai sus, de aceea șefii misiunilor acestor patru țări nu au fost convocați încă. Rusia își rezervă dreptul de a răspunde și acestor țări, precizează comunicatul MAE rus.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-30Parerea ta...

Doresc sa comentezCITESTE SI...

Asaltul surprinzător al Kalașnikov-ului în școlile rusești Aproape săptămânal suntem bombardați cu informații care mai de care mai surprinzătoare, despre ceea ce întâmplă în Rusia condusă cu mână de fier de către Vladimir Putin
31 Oct 2019

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray