2019-07-19 15:18

MAE reacționează la apelul a 12 ambasade privind Codurile Penale

 |  16:16
MAE reacționează la apelul a 12 ambasade privind Codurile Penale

Ministerul Afacerilor Externe răspunde comunicatului dat publicităţii de cele 12 ambasade, care îşi exprimau îngrijorarea faţă de modificările aduse de Parlament Codului Penal şi Codului de Procedură Penală. „Procesul de amendare a legislației în domeniul penal reprezintă un atribut al Parlamentului”, precizează MAE, într-un comunicat.

Comunicatul integral al MAE:

„Ministerul Afacerilor Externe a luat notă de poziția exprimată astăzi de cele 12 state partenere cu privire la procesul de amendare a Codului penal și a Codului de procedură penală.

Recunoașterea de către statele partenere a progresului demonstrat de România în combaterea corupției și construirea unui stat de drept eficient, arată, încă o dată, eforturile pe care instituțiile statului le depun în mod constant pentru a asigura respectarea legii și a angajamentelor României, atât în cadru european cât și în cadru internațional.

Reiterăm că instituțiile statului au un dialog permanent și transparent cu instituțiile europene și internaționale inclusiv pe Legile Justiției, în vederea facilitării unei cooperări internaționale eficiente și respectării de către România a tuturor angajamentelor în plan internațional.

Procesul de amendare a legislației în domeniul penal reprezintă un atribut al Parlamentului, acordat prin Constituție, iar etapele acestui proces sunt respectate, inclusiv din perspectiva consultării publice și a dialogului cu cetățenii. Reiterăm că procesul de amendare este în curs de derulare, aceste legi urmând a intra în vigoare numai după adoptarea acestora de către Parlament și respectiv promulgarea de către Președintele României.

Subliniem că întărirea statului de drept și lupta împotriva corupției fac parte din prioritățile asumate prin programul de guvernare 2018-2020”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-28Parerea ta...

ANONIM
28 Iun 2018

Cred ca MAE ar trebui să le mai dea peste nas acestor ambasade....sa le comunice ca nu suntem COLONIE... si sa ii atentioneze care sunt regulile între ambasada si statul in care ii acceptă
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray