2019-08-20 02:32

Magistrații, un nou PROTEST pe treptele Palatului de Justiție

 |  19:10
Magistrații, un nou PROTEST pe treptele Palatului de Justiție

Zeci de judecători și procurori protestează pe treptele Palatului de Justiție din București cerând abrogarea ordonanței de urgență prin care au fost modificate legile justiției.

Procurorii și judecătorii au anunțat încă de vineri că vor protesta săptămâna aceasta, nemulțimiți fiind de refuzul Guvernului de a abroga ordonanța de urgență 7/2019 și cerând desființarea Secției speciale de investigare a magistraților.

Într-un mesaj care a circulat intens pe paginile de Facebook ale judecătorilor și procurorilor, se precizeaza: Magistrații vor protesta luni, 11 martie, atât la ora 18:00, pe treptele Palatului de Justiție din București, cât și în cursul zilei la nivel național, față de refuzul Guvernului de a abroga integral OUG 7/2019, adoptată intempestiv, fără consultarea CSM și a corpului de magistrați, respectiv fără existența unei urgențe reale. Sistemul de justiție și cetățenii au nevoie de stabilitate și de cooperare loială între decidenți și beneficiari, nu de măsuri controversate, luate în grabă, improvizat, cu periclitarea independenței justiției și a principiilor esențiale statului de drept. Totodată, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție este o instituție de natură să creeze incertitudine în sistemul judiciar și care a fost înființată fără o consultare reală a magistraților. Din contră, atât un număr de aproximativ 4.000 de magistrați în mod individual, cât și plenul CSM, au emis opinii și avize negative față de legea de înființare a acestei secții, în timp ce organismele internaționale și-au exprimat, de asemenea, în repetate rânduri, dezacordul cu privire la funcționarea acesteia. România este un stat membru al Uniunii Europene, iar crearea unui pachet paralel de investigare a magistraților nu este în acord cu valorile europene de independență și imparțialitate a justiției.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-11Parerea ta...

GHITA BIN LADEN CIUMA ROSIE
11 Mar 2019

AFARA cu mafiotii din justitie si servicii...asa trebuia de mult sa se faca,GREVA GENERALA IN JUSTITIE
MAFIA PROCURORILOR OUT !
12 Mar 2019

Aveti inredere in justitie! Se face pe scari, pe strada si pe la colturi! Paraditorii vegheaza la infaptuirea ei!
ANONIM
12 Mar 2019

Doua INSTITUTII ABSOLUT COMPLET SEPARATE: JUDECATORII de PROCURORI
ABERATIE
12 Mar 2019

JUDECATORII TRWBUIE SA RASPUNDA PENTRU CAUZELE CIVILE IN CARE AU DAT "DECIZII" cu DEDICATIE, LA COMANDA, PRIN CARE AU DISTRUS VIETILE OAMENILOR, I- AU PERSECUTAT PE UNII; AU FAVORIZAT MAFIA POLITICO-SECURISTA IGNORAND REALITATEA SI LEGEA! EI, mgistratii distrug vietile oamenilor dar rman cu pensiile nesimtite
BASESCU CAND
12 Mar 2019

CASA DIN MIHAILEANU
STOPARE???
12 Mar 2019

LA OBIECT LEGEA RĂSPUNDERII MAGISTRAȚILOR EXPLICITĂ, CARE IMPLICIT REVERBEREAZĂ LA POLITIC...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray