2020-02-24 14:48

Magistraţii consideră că votarea micii reforme în justiţie de către parlamentari ar fi un major rabat de la menirea lor

 |  20:17
Magistraţii consideră că votarea micii reforme în justiţie de către parlamentari ar fi un major rabat de la menirea lor

AsociaţiaMagistraţilor din România consideră că votarea de către parlamentari aproiectului micii reforme în justiţie ar însemna ca aceştia să facă un"major rabat" de la menirea lor, aceea de a elabora acte normativesimple, clare, logice şi coerente, se arată într-un comunicat remis ieri. Însensul celor de mai sus, AMR a comunicat tuturor parlamentarilor o mapă carecuprinde întreaga documentaţie necesară pentru a dovedi aberaţiile actuluinormativ propus de Guvern". În acest mod s-a încercat să se aducă lacunoştinţa Parlamentului poziţia profesioniştilor din justiţie, pentru ca înacest fel să poată fi suplinită "lipsa consultării lor asupra actuluinormativ pe care, până în cele din urmă, ei sunt obligaţi să îl pună înaplicare".

Legeamicii reforme, în opinia AMR, "creează în rândul justiţiabililor impresiafalsă a interesului pentru accelerarea proceselor judiciare"şi"urmăreşte să inducă impresia în opinia publică, şi nu numai,faptul că s-a mai făcut un pas pe calea reformei în justiţie"."Prezenţa la dezbateri a domnului ministru Cătălin Marian Predoiu ademonstrat încă o dată comportamentul duplicitar al Guvernului în raport cuputerea judecătorească. Pus în faţa evidenţei unui act normativ scris cu mânastângă, domnul ministru Cătălin Marian Predoiu a scos din mâneca costumului săufin disponibilitatea la un dialog în care să se audă doar vocea Guvernului prinintermediul domniei sale", se mai arată în comunicatul AMR.

AsociaţiaMagistraţilor din România a organizat, marţi, o dezbatere pe tema proiectuluiLegii micii reforme, la care au participat preşedintele AMR, Mona Pivniceru,ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, secretarul de stat Lidia Barac,preşedintele ÎCCJ, Lidia Bărbulescu, şeful CSM, Florica Bejinaru, dar şiparlamentari, magistraţi şi reprezentanţi ai altor asociaţii ale magistraţilor.

Senatula adoptat pe 24 august proiectul de lege privind unele măsuri pentruaccelerarea soluţionării proceselor în forma Guvernului, actul normativ urmânda intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-03-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine