2020-02-21 15:21

MAI: 84 de LOCALITĂŢI din 17 JUDEŢE, afectate de inundaţii! 600 de persoane EVACUATE. Au fost distribuite alimente şi saci de dormit

 |  19:27
MAI: 84 de LOCALITĂŢI din 17 JUDEŢE, afectate de inundaţii! 600 de persoane EVACUATE. Au fost distribuite alimente şi saci de dormit

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că a distribuit alimente, apă şi saci de dormit în judeţele grav afectate de inundaţii, respectiv în Bacău, Buzău, Covasna şi Neamţ. Aproape 600 de persoane au fost evacuate, iar 10 drumuri naţionale, nouă judeţene şi trei tronsoane de cale ferată au fost afectate de apele revărsate. Ultimul bilanţ arată că sunt afectate de inundaţii 84 de localităţi din 17 judeţe.

MAI a distribuit persoanelor evacuate din zonele inundate sau în pericol de inundaţii, în Bacău, Buzău, Covasna şi Neamţ, apă, conserve de carne, saci de dormit, apă potabilă, cearşafuri şi pături.

Inundaţiile de sâmbătă au afectat 84 de localităţi din judeţele Alba, Argeş, Bacău, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman şi Vrancea, traficul rutier fiind blocat pe 10 drumuri naţionale şi nouă judeţene, vremea afectând şi trei tronsoane de cale ferată, arată ultima situaţie transmisă de MAI.

În comuna Budila din judeţul Braşov podul feroviar construit peste râul Târlung s-a surpat din cauza unei viituri puternice. Este afectată linia ferată dintre Braşov şi Întorsura Buzăului, însă nu sunt trenuri blocate pe această rută.

De asemenea, aproximativ 400 de persoane din trei sate din comuna Chiliile şi un sat din Căneşti, judeţul Buzău, sunt izolate rutier după ce s-a surpat terasamentul unui drum comunal. Autorităţile intervin cu utilaje pentru deblocarea accesul, existând posibilitatea ca acest lucru să se întâmple şi pe timpul nopţii, dacă va fi necesar. Tot în acest judeţ, bazinul de colectare a apei Lacul Mocearu a fost colmatat şi apa nu mai poate trece către bazinele de decantare. Jandarmii intervin pentru decolmatarea bazinului care asigură alimentarea cu apă potabilă a comunelor Chiliile şi Căneşti.

Au fost evacuate ori s-au autoevacuat 587 de persoane, care sunt cazate în spaţii care aparţin autorităţilor publice locale ori la rude sau prieteni. MAI precizează că dintre cele 400 de persoane evacuate preventiv din Neamţ, au rămas evacuate doar 20 de persoane, restul reîntorcându-se la locurinţele lor.

Sâmbătă, au fost emise patru atenţionări de fenomene meteorologice periculoase imediate tip cod galben care au vizat averse de ploaie, şi grindină pentru şase judeţe - Constanţa, Caraş-Severin, Dolj, Hunedoara, Mehedinţi şi Tulcea - şi două avertizări de fenomene hidrologice periculoase imediate cod roşu care vizează scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pentru râuri din cinci judeţe - Braşov, Bacău, Covasna, Harghita şi Neamţ.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-30Parerea ta...

EMIGRANTUL
30 Iun 2018

Pentru RESPONSABILII din mai multe MINISTERE si din GUVERN ACUM trebuie aplicate CU SEVERITATE prevederile Legeii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială VIS A VIS DE CONSECINTELE CATASROFALE PETRECUTE PE TERITERIU ROMANIEI IN ULTIMILE ZILE DATORITA INUNDATIILOR si NEPASARII , INCOMPETENTEI si HOTIEI. (De 28 de ani nu s-au facut TALUZARI, PODURI, CANALE ETC pentru eliminarea riscurilor). S-au facut DOAR DEZASTRE in stil mafiot TAIERI DE PADURI, BALASTIERE, ETC
GUVERNUL PISDII
30 Iun 2018

SĂ VEDEM CUM FAC EI FAȚĂ CALAMITĂȚILOR, CUM AJUTĂ EI OAMENII!
TRADATORI DE TARA
01 Iul 2018

TAIATI TOATE PADURILOR . URAAAAAA . TRADATORILOR DE NEAM . DE CE NU A-TI GOLIT BARAJELE ???? ALO ; COMANDAMENTUL CONSTANTATORILOR DE CALAMITATI . SABOTORILOR .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine