2020-04-03 08:02

Mai multe localităţi au fost afectate

 |  16:33
Mai multe localităţi au fost afectate

Ploaiatorenţială de sâmbătă seară din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, a inundat 120de gospodării şi mai multe obiective social-economice, precum şi aproximativ 20de străzi şi a aviariat două maşini, inundaţii având loc şi în alte localităţidin judeţ, transmite corespondentul Mediafax.

Purtătorulde cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) Covasna,Marius Tolvaj, a declarat ieri corespondentului Mediafax că un bilanţ preliminararată că în total 19 străzi din municipiul Sfântu Gheorghe au fost afectate înurma inundaţiilor produse sâmbătă seară de o ploaie torenţială. În urma ieşiriidin matcă a pârâului Debren, care străbate oraşul, dar şi a scurgerii apei depe versanţi, aproximativ 120 de gospodării au fost afectate, apa intrând şi înzece subsoluri de scări de bloc. Totodată, au fost afectate şi şapte obiectivesocial-economice, precum şi patru podeţe, dar şi două autoturisme, acesteafiind luate de viituri.

Potrivitsursei citate, pompierii au intervenit şi pentru salvarea a 30 de persoane,copii şi adulţi. Aproximativ 100 de pompieri au intervenit, în noaptea desâmbătă spre duminică, alături de jandarmi, poliţişti, poliţişti comunitari,angajaţi ai Primăriei, voluntari, cetăţeni, pentru a evacua apa din beciuri,curţi şi de pe străzi.

Însprijinul lor au venit pompieri din Târgu Secuiesc, precum şi reprezentanţi aiServiciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Reci şi Ozun.

Înultimele 24 de ore, în judeţul Covasna inundaţiile au afectat şi altelocalităţi.

PotrivitISU Covasna, în comuna Ghidfalău au fost inundate 35 de gospodării, din care 20în satul Angheluş şi 15 în satul Fotoş, 20 de gospodării din satul Pădureni,comuna Moacşa, iar în comuna Vâlcele au fost inundate tot 20 de gospodării.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-12-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine