2019-08-25 17:49

Maiorul Laurenţiu Cazan, COORDONATORUL intervenţiei jandarmilor din Piaţa Victoriei: Manifestaţia, precedată de mesaje care îndemnau la violenţă

 |  12:02
Maiorul Laurenţiu Cazan, COORDONATORUL  intervenţiei jandarmilor din Piaţa Victoriei: Manifestaţia, precedată de mesaje care îndemnau la violenţă

Coordonatorul operaţiunii din 10 august din Piaţa Victoriei, maiorul Laurenţiu Cazan a declarat joi, la TVR, că manifestaţia a fost intens mediatizată şi că a fost precedată nu doar de mesaje de mobilizare ci de mesaje care duceau la creşterea gradului de tensiune, "care îndemnau la violenţă" şi a spus că un alt specific al evenimentelor din piaţă fost acela că spre deosebire de alte dăţi, manifestanţii paşnici nu i-au mai izolat pe cei violenţi. Totodată, el a afirmat că grupurile violente păreau organizate şi că nu are ce îşi reproşa din punct de vedere tactic şi organizatoric.El a cerut scuze manifestanţilor paşnici care au avut de suferit în mod gratuit în urma intervenţiei.

"Intervenţia a fost oportună, a fost exact atunci când a trebuit să fie, dacă au fost aspecte cu o violenţă exacerbată, eu personal, în calitate de comandant al acţiunii, imi cer scuze faţă de ei care au suferit gratuit pe timpul intervenţiei", a afirmat Cazan, după ce a prezentat filmul evenimentelor din Piaţa Victoriei şi modul în care au acţionat jandarmii.

"Evenimentul a fost creat în spaţiul virtual încă de la jumătatea lunii iunie şi a fost intens promovat. Nua mai fost o mediatizare atât de importantă pentru particioare, cât o mobilizare pentru creşterea gradului de tensiune, mesaje care îndemnau la violelnţă", a declarat Cazan.

El a subliniat că încă de dimineaţă au fost persoane care se mobilizau pentru a participa la eveniment, că la ora 16:00, când au apărut primele violenţe, Jandarmeria nu avea forţe foarte multe în Piaţa Victoriei.

"Lumea a început să vină masiv incepând cu 16 - 16:30. În jurul orei 17:00 Numărul protestatarilor a crescut sensibil. (,,,) Măsurile au fost luate progresiv. (...) Faţă de alte adunări publice, a fost o presiune fantastică încă de la primele momente", a precizat coordonatorul intervenţiei jandarmilor din PiaţaVictoriei, reverindu-se la existenţa grupuluio de oameni care voiau să intre în sediul Guvernului.

Ca o particularitate a evenimentelor, el a remarcat că numărul celor violenţi era de otdinul sutelor, cei paşnici nu s-au disociat de ei.

"Particularitatea evenimentelor a fost că deşi am avut un număr mai mare, de ordinul sutelor de persoane violente, oamenii nu se mai delimitau de ei", a remarcat Cazan.

El a precizat că persoanele violente nu se aflau în primul rând de protestatari, faţă în faţă cu jandarmii, ci în eşaloanele 2 şi 3 şi că cei agresivi nu au venit în grup în piaţă, ci s-au reunit în mulţime.

"Pâână la ora 23:00 lucrurile s-au derulat într-o anumită manieră. Violenţele au fost progresive, în mod constant au existat violenţe împotriva forţelor de jandarmerie. (...) Ulterior, în eşaloanele 2şi 3, mai în adâncime am avut persoane violente. Nu au venit în grup, nu au venit organizat. Au venit aproape individual, şi-au dat întâlnire înpiaţă şi de acolo acţionează. Ei nu erau în faţă, mergeau spre jumătatea pieţe, se asigurau că au în faţă 2-3 rânduri de persoane paşnice", a relatat Laurenţiu Cazan, care a precizat că jandarmii erau obligaţi să respingă acest atac, moment în cre acţionau cu gazele lacrimogene.

"Am avut peste 20 de persoane pe care le-am extras. (...) Nu am avut un spirit al mulţimii de a se delimita de aceste acţiuni", a adăugat maiorul Cazan adăugând: "Din punct de veder tactic şi al organizării nu îmi reproşez nimic".

El a ţinut să precizeze că jandarmii nu au plecat de la ideea unei intervenţii în forţă şi că "momentul declanşator a fost cel în care au avut loc violenţe".

"Mi s-a părut că au păreau a fi organizate", a afirmat el, adăugând că ancheta în acest caz va aduce lămuriri în legătură cu desfăşurarea evenimentelor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-16Parerea ta...

CRIMINALI FASCISTI
16 Aug 2018

FASCIILE GARZII PRETORIANE DE TELEORMAN . MERCENARI CRIMINALI PLATITI REGESTE SA OMOARE PENTRU SEFII DE TELEORMAN . OARE CIT MAI SUPORTA POPORUL ASEMENEA TICALOSI ? MINISTRU DE INTERNE CARE LA LASAT PE BARBASU SA MOARA SI PREFACTUL DE BUCURESTI , CU PRIMARITA DE VOLUNTARI LIMBA LATA SA VINA LA PROCURORI MILITAERI SI TRIBUNALUL MILITAR . AU OMORIT OAMENI PENTRU SEFUL DE CLAN MAFIOT DE TELEORMAN . HOLOCAUS INPOTRIVA POPORULUI .
TRADATORI DE TARA
16 Aug 2018

O GASCA DE RUDE SI PRIETENI DE GRUP ORGANIZAT DE TELLEORMAN . MAI RAU DE CIT CEAUSESCU SI NEAMURILE LUI . COMPLOT DE HOTI ORGANIZAT IERARHIC DE TELEORMAN
JANDARMERIA PSD .
16 Aug 2018

Si acest cazan trebui anchetat pentru GENOCID. TOATA JANDARMERIA PSD SA PLATEASCA PENTRU ATROCITATILE COMISE SI PENTRU SUBORDONAREA SI EXECUTAREA ORDINELOR DATE DE ADOLF DRAKNEA SI CAMARILA SA ANALFABETA.
ANONIM
16 Aug 2018

Considerați că Jandarmeria ar trebui să îi convoace lunar pe angajații fostei securități și pe foștii angajați din serviciile secrete, care au părăsit structurile sau s-au pensionat, pentru a completa rapoarte cu activitățile desfășurate în timpul lunii ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray