2019-08-18 14:50

Mama scriitorului Alexandru Muşina, acuzată de trafic de droguri

 |  19:48

Mama scriitorului Alexandru Muşina, o bătrână de 75 de ani, este cercetată de procurorii DIICOT Braşovpentru trafic de droguri, după ce acesta a cultivat cânepă în grădină, cusocopul de a folosi tulpinile pe post de araci pentru fasole. Alexandru Muşinaa declarat pentru „Puterea” că autorităţile locale încearcă să-i intimidezemama, deoarece aceasta s-a opus construirii unui drum judeţean care urma sătreacă peste una dintre proprietăţile ei, primăria neavând nici o decizie deexpropriere.

Alexandru Muşina ne-a spus că şeful poliţiei din comunaŞinca Nouă, Cătălin Şerban, a formulat un denunţ la Direcţia de Investigare aInfracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Braşov, în careo acuza pe mama sa, în vârstă de 75 de ani, de trafic de droguri. Scriitorul ne-aspus că în comună mai mulţi oameni cultivă cânepă autohtonă, folosind tulpinilepe post de araci pentru vrejurile de fasole. „Anul trecut, şeful poliţiei aintrat fără mandat în grădina mamei mele, a prelevat probe, a fotografiatcânepa, iar apoi a denunţat-o la DIICOT pentru trafic de droguri”, a spusscriitorul. „După un an, în data de 5 octombrie, mama mea a fost chemată laaudieri. Deşi procuroarea ne-a sugerat că va dispune scoaterea de sub urmărireapenală, a doua zi, pe 6 octombrie, au venit nişte poliţişti în civil care autăiat cânepa de anul acesta şi au ars-o. Mama culesese deja fasolea de pe ea,dar se mai puteau observa câteva păstăi”, a spus Alexandru Muşina. Scriitorulne-a mai declarat că primarul din comună, Dumitru Fulcuş, a ameninţat-o pe mamasa după ce aceasta s-a opus construirii drumului judeţean, lăudându-se că îiştie pe procurori. „Au urmărit-o cu maşina când a ieşit pe uliţă. Mama mea arefibrilaţii, e bolnavă de inimă. E inimaginabilă ticăloşia acestor oameni, caresperie o bătrână de 75 de ani”, a spus scriitorul.

Dosarul bătrânei a fost deschis după ce s-a opus construitrii unui drumjudeţean pe terenul ei

Scriitorul Alexandru Muşina a declarat pentru „Puterea” că dosarul penal al mamei sale pentrucultivare şi trafic de droguri a fost deschis după ce aceasta s-a opusconstruirii unui drum judeţean care urma să treacă, ilegal, peste terenul mameisale. „Acest drum este de resortul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, deoareceîn acte apare ca fiind finalizat încă din anul 2006, apoi ca fiind reabilitatîn anul 2009, însă drumul nu este gata nici în momentul de faţă. Drumul se voiaa fi unul judeţean şi urma să lege Şinca Nouă de Vlădeni”, ne-a declaratscriitorul Alexandru Muşina. Acesta a spus că în septembrie 2009 primarul dincomuna Şinca Nouă, Dumitru Flucuş, venit însoţit de o echipă de jandarmi şi,fără să aibă vreo decizie de expropriere, a dat dispoziţie unei firme deconstrucţii să intre pe terenul mamei sale. „Au intrat pe terenurile a 5-6oameni fără să aibă o decizie de expropriere. Au venit jandarmii, cubuldozerele. Fratele meu s-a opus şi a sunat la 112, însă nici un echipaj depoliţie nu a venit la faţa locului”, a declarat scriitorul Alexandru Muşina. Înurma incidentului, mama scriitorului, Viorica Muşina, şi fratele acestuia, RaduMuşina, l-au acţionat în justiţie pe primarul din Şinca Nouă, alături de firmade construcţii SC Morani Impex SRL pentru încălcarea proprietăţii, însăjudecătorii nu au soluţionat încă dosarul. Ca urmare a acestui fapt, potrivitscriitorului, primarul Dumitru Flucuş a ameninţat-o pe bătrână, spunându-i că„are relaţii” la procuratură, la poliţie şi la jandarmerie, ameninţareconcretizată în dosarul penal deschis de DIICOT împotriva Vioricăi Muşinapentru trafic de droguri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-09-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray