2020-04-05 15:01

Mama unui tânăr acuzat de jaful de la Banca Transilvania şi alte două persoane, condamnate pentru mărturie mincinoasă

 |  14:45
Mama unui tânăr acuzat de jaful de la Banca Transilvania şi alte două persoane, condamnate pentru mărturie mincinoasă

Mamaunuia dintre cei doi tineri judecaţi în cazul jafului din februarie 2009 de lao sucursală a Băncii Transilvania din Cluj-Napoca şi alte două persoane au fostcondamnate de Judecătoria Cluj-Napoca la doi ani de închisoare cu executare,pentru mărturie mincinoasă, sentinţa nefiind definitivă.

Purtătorulde cuvânt al Judecătoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian, a declarat, vineri,corespondentului Mediafax că Dana Hosu (mama lui Dan Andrei Hosu) şi Victor şiViorica Rostaş (unchiul şi mătuşa lui Dan Andrei Hosu) au fost condamnaţi ladoi ani de închisoare cu executare pentru mărturie mincinoasă. Sentinţa poatefi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare. Cei trei au fosttrimişi în judecată pentru mărturie mincinoasă, după ce, în timpul audierilorîn dosarul atacului asupra Băncii Transilvania, i-au oferit alibiuri lui DanAndrei Hosu.

În13 februarie 2009, o filială a Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur dinCluj-Napoca a fost jefuită, iar hoţii au furat echivalentul în lei a aproape70.000 de euro. Două persoane înarmate, care purtau cagule, au intrat în bancă,l-au lovit pe paznic cu un pistol, iar pe o casieră cu pumnii şi picioarele.Banii au fost furaţi din casierie, anchetatorii constatând că nu s-a tras nici unfoc de armă.

Presupuşiiautori ai jafului au fost prinşi, în 19 ianuarie, în urma unor percheziţiifăcute de echipaje ale IPJ Cluj şi ale Direcţiei de Operaţiuni Speciale alePoliţiei. Cei doi suspecţi, Bogdan Baciu şi Dan Andrei Hosu, au fost reţinuţi,în aceeaşi zi, pentru 24 de ore. În 20 ianuarie, cei doi au fost arestaţipreventiv pentru 29 de zile şi au făcut recurs, acesta fiind însă respins. Ceidoi tineri cercetaţi în stare de arest au fost trimişi în judecată deprocurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, pentru tâlhărie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-05-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine