2019-05-26 08:41


Marea ELIBERARE continuă. Elena Udrea se pregătește să iasă din ÎNCHISOARE

 |  19:31
Marea ELIBERARE continuă. Elena Udrea se pregătește să iasă din ÎNCHISOARE

Înalta Curte a decis suspendarea executării pedepsei de închisoare cu executare pentru Elena Udrea. Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a declarat joi că a solicitat instanței o preschimbare a termenului după ce magistrații Înaltei Curți au decis amânarea judecării cererii de suspendare e executării pedepsei pentru data de 28 ianuarie.

"A fost șocată de soluția dată de instanță și mi-a solicitat în funcție și de modul cum va fi soluționată cererea noastră de preschimbarea termenului să formulez o sesizare către CSM pentru a sesiza această inechitate care conduce practic la încălcarea unui drept fundamental, dreptul la libertate”, a declarat avocatul Veronel Rădulescu.

Acesta a precizat că sesizarea va fi făcută către Inspecția Judiciară din CSM. ”Deci ne gândim serios la acest lucru, doamna Udrea mi-a cerut să iau în calcul și să formulez această cerere în funcție de cum va fi soluționată cererea noastră de preschimbare de termen”, a mai spus Rădulescu.

Avocatul susține că judecătorii au comis o inechitate în cazul Elenei Udrea, având în vedere că în alte cauze în care s-a cerut suspendarea executării pedepsei s-au pronunțat miercuri seara.

Magistratul a pus concluzii de admitere, mentionând că motivele pe care se bazeaza calea de atac sunt prevazute de lege.

Completul de 5 judecatori a ramas in pronuntare.

Termenul initial era stabilit pentru 28 ianuarie, insa a fost preschimbat pentru astazi, la cererea avocatului fostului ministru.

Tot astazi s-a judecat si contestatia unui alt inculpat din dosarul Gala Bute, Tudor Breazu, in prezent incarcerat.

Contestatia Alinei Bica a fost admisa in principiu, pedeapsa ei fiind suspendata pana la o decizie pe fond. Fosta sefa a DIICOT urmeaza sa fie eliberata din detentie in Costa Rica.

Alina Bica ar putea fi eliberată imediat ce documentele instanței supreme din România vor fi traduse de autoritățile judiciare din Costa Rica. Și Elena Udrea, colega de arest a Alinei Bica, așteaptă același lucru. Amândouă s-au considerat, în permanență, nevinovate.

Decizii similare au fost luate si in cazul altor condamnati celebri, precum: Rudel Obreja, Constantin Nita, Serban Pop.

Felul în care s-au format completurile de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a fost declarat nelegal de Curtea Constituțională. Anul acesta, tragi-comedia extragerilor s-a repetat de trei ori. Calea rejudecării ar putea fi deschisă și pentru alte dosare, prin procedura recursului în casație. Unul dintre ele ar fi dosarul Referendumului, în care Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare. Și Dorin Cocoș, Gheorghe Ștefan – Pinalti, Gabriel Sandu din lotul Microsoft au fost condamnați tot de completul de cinci judecători după 2014. În toată această ecuație, ghinionist este Adrian Năstase. El a fost condamnat în ianuarie 2014, iar decizia Înaltei Curți privind completele de cinci judecători datează din februarie. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-20

TAGURI: inalta curte, eliberare, inchisoare, elena udrea
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MATA HARI DE PLESCOI
20 Dec 2018

SCOATE CE AI BAGAT IN CHILOTI , CIRCA 400 - 500 MILIOANE EURO
NEGRO
20 Dec 2018

Desigur, acesta este doar un moment. Ordonanta amnisiei si gratierii va elibera pe toti coruptii, interlopii, violatorii si criminalii Romaniei. Va fi un dezmat general al barbariei descatusate gen Moscova sau Ankara. Asta e pohta ce-au pohtit urmasii nomenklaturii si ai Securitatii. Vedeti pasii siguri peste cadavrele democratiei ai geambasului de Teleorman? Nu ar avea succesul pe care-l are daca nu ar fi indrituit de devalizatorii Romanieie de dupa anul e gratie 1989. Oricum, dupa cum a ingenuncheat opozitia, Presedintia si poporul roman vegetal, un cald salut nebunului din Teleorman! Dar sa nu creada ipochimenul ca este vesnic. Chiar daca e inconjurat de suboameni subordonati fideli dar acefali endemici! Au mai fost altii pe aceiasi cai si n-au sfarist prea bine! Un cald salut din marea Brazilie, netrebnicule, caci doar acolo vei mai fi uitat!
Random imageUltimele stiri


STARBAG