2020-07-15 21:05

Marian Căpăţînă, presupusul intermediar al banilor, reţinut în dosarul de trafic de influenţă al lui Mircea Băsescu

 |  09:48
Marian Căpăţînă, presupusul intermediar al banilor, reţinut în dosarul de trafic de influenţă al lui Mircea Băsescu

Procurorii DNA l-a reţinut joi seara pe Marian Căpăţînă, care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Bercea Mondial i-ar fi dat fratelui preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, pentru a interveni în cazul interlopului, care a fost condamnat la închisoare pentru tentativă de omor.

Atât Marian Căpăţînă, cât şi Mircea Băsescu vor fi prezentaţi, vineri, la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DNA susţin că fratele preşedintelui Traian Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunţător, prin intermediul lui Marian Căpăţînă, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl denunţătorului, precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Citeşte şi:  

De asemenea, în ordonanţele de reţinere se arată că, la începutul anului 2011, după ce faţă de tatăl denunţătorului s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, denunţătorul i-a remis inculpatului Căpăţînă Marian Adrian suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urmă şi în schimbul promisiunii că banii vor fi remişi mai departe lui Băsescu Mircea pentru ca acesta să intervină pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl denunţătorului şi a altor cereri incidente în respectiva cauză. Ulterior, pentru că tatăl denunţătorului nu a fost pus în libertate, denunţătorul i-a remis şi suma de 350.000 de euro inculpatului Căpăţînă Marian Adrian în acelaşi scop.

Intervalul de timp în care denunţătorul a remis sumele de bani inculpatului Căpăţînă Marian Adrian este cuprins între datele de 20.02.2011 (data luării măsurii arestării preventive faţă de tatăl denunţătorului) şi 22.02.2012 (data pronunţării hotărârii de condamnare la instanţa de fond).

Citiţi şi: 

De asemenea, din suma totală de 600.000 de euro remisă de denunţător inculpatului Căpăţînă Marian Adrian, Băsescu Mircea a primit suma de 250.000 de euro în schimbul promisiunii că, prin influenţa pe care o are asupra magistraţilor, poate obţine o soluţie favorabilă pentru tatăl denunţătorului, adică va obţine fie o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate, mai spun procurorii.

Pentru faptul că a mijlocit remiterea banilor, inculpatul Căpăţînă Marian Adrian şi-a însuşit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primit de la denunţător, se mai arată în comunicatul DNA.

Fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, l-a acuzat pe Mircea Băsescu că a primit suma de 250.000 de euro pentru a obţine o hotărâre favorabilă tatălui său.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a declarat, că fratele preşedintelui nu a făcut nicio declaraţie în faţa procurorilor DNA prevalându-se de dreptul la tăcere.

Bercea Mondial a spus, din duba cu care a fost adus la DNA, că aproape două milioane de euro ar fi ajuns la şefa DNA, Codruţa Kovesi, la preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, dar şi la Vasile Blaga, despre care susţine că ar fi implicat în acest caz. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-20Parerea ta...

EUU
20 Iun 2014

MAI FRATILOR E DE GROAZA IN TARA ASTA . INCOTRO O LUAM ?.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz