2020-07-10 10:19

Mariana Ioniță, director CNAIR, anunță: Când vor începe lucrările la Autostrada București - Suceava?

 |  13:24
Mariana Ioniță, director CNAIR, anunță: Când vor începe lucrările la Autostrada București - Suceava?

Mariana Ioniță, director general CNAIR, a fost prezentă marți la Facultatea de Construcții, acolo unde a semnat un acord prin care studenții să poată face practică în cadrul CNAIR.

De asemenea, aceasta i-a îndemnat pe studenți ca, după ce vor absolvi, să își caute un loc de muncă în interiorul CNAIR.

La finalul evenimentului, Mariana Ioniță a oferit mai multe detalii cu privire la proiectele de drumuri de mare viteză care sunt în curs de implementare în România. Cu privire la Autostrada București - Suceava, directoarea CNAIR a declarat următoarele:

„Autostrada București – Suceava – Siret are șase tronsoane. Două dintre ele sunt în faza finală a achiziției pentru studiul de fezabilitate și proiectare (Pașcani – Suceava și Suceava – Siret). Suntem avansați pe zona de sud a proiectului, respectiv Ploiești – Buzau, Băcau – Pașcani. Până la Pașcani, toate secțiunile vor avea regim de autostradă. 

Primul tronson, de 65 km, pe care ne-am propus să-l lansăm în achiziție publică de lucrări, sper eu la finalul anului, va fi Ploiești – Buzău. Încă discutăm cate loturi vor fi, două sau trei. 

Proiectantul desfășoară activtiatea privind studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și caietul de sarcini. Dacă reușim să terminăm cu studiile geo și să definim clar coridorul, putem începe și exproprierea. 

Asta este dorința mea. Când lansăm Ploiești – Buzău, exproprierea trebuie sa fie deja pregătită. Dacă vrem să ne încadrăm într-un termen scurt de execuție a lucrărilor de aproximativ 2 ani, ne dorim să dăm drumul cât mai rapid la lucrări iar acest lucru înseamnă să demarăm studiile de fezabilitate și proiectare, astfel încât, constructorul care va câștiga proiectul să înceapă să lucreze chiar din ziua următoare,” a declarat Mariana Ioniță, director CNAIR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-30Parerea ta...

PRESS
30 Iun 2020

nu se lucrează pe autostrada Transilvania lotul straco.sunt firme ținute în brațe de cnair ca aktor,straco,astaldi.au avut tot timpul întârzieri la construcția de autostrăzi dar continua să câștige contracte.
CUCUDURU
30 Iun 2020

Doamana draga, este cea mai mare gresala a ta. Ce sa invete studenti de la voi: spaga, nepriceperea etc. De fapt cred ca am gresit, au ce invata: ASA NU SE FACE!!! Tu mai acteva zile dar gandesti? foarte departe.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz