2019-09-19 14:05

Marile magazine ne otrăvesc cu alimente stricate

 |  21:00
Marile magazine ne otrăvesc cu alimente stricate

Alimentele expirate ori stricate, salamurile cu lipsă la gramaj sau cu mucegai au determinat un val de nemulţumiri ale consumatorilor bucureşteni la adresa mai multor supermarketuri şi hipermarketuri din Capitală. Comisarii Protecţiei Consumatorilor au descins în mai multe magazine pentru a verifica produsele alimentare comercializate imediat după Paşti.

Cora, Real, Auchan, Metro, Kaufland şi Mega Image - la toate au fost depistate nereguli grave, unele chiar adevărate pericole la adresa sănătăţii. La CoraSunPlazacarnea de pui şi de curcan era vândută la preţul unei oferte care nu mai exista în magazin la data respectivă (practici comerciale incorecte). Din Kaufland, consumatorii puteau cumpăra carcase de pui preambalate sub numele de Pui antistres, fără însă ca pe etichetă să se regăsească o justificare a acestei denumiri, salam uscat de vară cu lipsă la gramaj, pulpe de pui stricate şi mici din carne de curcan având slănină de porc în compoziţie. În Real Vitan a fost găsit la vânzare lapte de consum Lacto Solomonescu, produs care îi păcălea pe clienţi, prezentând pe ambalaj imaginea unui pahar în care erau adăugate Vitamina D şi calciu, fără a avea efectiv aceste adaosuri. Tot aici se vindeau pulpe de pui cu miros nespecific, salam Prestigio cu colonii de mucegai dezvoltate la suprafaţă şi salată boeuf cu culoare modificată, neregulă regăsită şi în Mega Image. LaSCMetro Cash&Carry România SRL se comercializa peşte proaspăt fără a fi păstrat în totalitate pe pat de gheaţă, iar consumatorii nu erau informaţi asupra valabilităţii produsului. În Mega Image şi Auchan s-a găsit la raft file de peşte specia Tilapia preambalat, file de cod şi merlucius preambalat congelat cu deficienţe evidente de calitate - gheaţă acumulată în ambalaj, arsuri de congelare. La Swiss Grill din incinta Auchan Militari erau vândute produse de fast-food fără a se indica tipurile de alergeni conţinute, astfel încât consumatorii riscau să aibă probleme serioase de sănătate.

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au aplicat zece amenzi în valoare totală de 67.000 de lei. 57 de kilograme de peşte care prezenta abateri de informare au fost oprite temporar de la vânzare. Alte 87 de kilograme de alimente (cele expirate, stricate sau cu lipsă la gramaj) au fost oprite definitiv de la comercializare. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639560-09-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray