2020-06-07 00:03

Marinari români RĂPIȚI de pirați în vestul Africii

 |  15:47
Marinari români RĂPIȚI de pirați în vestul Africii

Trei marinari români ar fi fost răpiţi de piraţi în Lome, Togo. Conform liderului Sindicatului Liber al Navigatorilor, restul membrilor de echipaj aflaţi la bordul vasului care a fost atacat de pirați, sunt în momentul de față în siguranţă, nici unul nefiind rănit.

Vasul tanc Histria Ivory – pavilion Malta, care aparţine companiei Histria din Constanţa, ar fi fost atacat de piraţi duminică seară, în jurul orei locale 20.00. Reprezentanţii companiei care deţine nava au confirmat că vasul a fost atacat, dar nu au oferit deocamdată mai multe informaţii.

Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, a declarat pentru News.ro, c[ potrivit primelor informaţii, ar fi vorba despre trei navigatori care ar fi fost răpiţi, dar aceste date nu sunt deocamdată confirmate: „Compania a confirmat că nava a fost atacată de pirați. Acum se fac evaluările la navă pentru că a suferit unele avarii. Nu avem informații sigure, dar se pare că lipsesc câțiva marinari de la bord. Așteptăm confirmarea companiei care este în legătură cu echipajul. Nava este un tanc petrolier care transporta produse petroliere foarte periculoase și orice fel de atac și folosirea armelor la bord duce la investigații tehnice minuțioase”.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Abuja, are în atenție evenimentele legate de incidentul produs în apele teritoriale ale statului Togo la data de 3 martie 2019, în care a fost implicată o navă sub pavilion maltez. Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. Din datele preliminare obținute, s-a confirmat faptul că printre membrii echipajului dispăruți se află trei cetățeni români.

Totodată, din dispoziția ministrului Afacerilor Externe, a fost activată Celula de Criză a MAE. Celula de criză a MAE, prin Ambasada României la Abuja, monitorizează cu prioritate situația și este în contact permanent cu autoritățile locale, cu proprietarul navei, precum și cu autoritățile române cu competențe în domeniu. Având în vedere sensibilitatea cazului, Ministerul Afacerilor Externe recomandă ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest subiect să se facă cu toată precauţia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine