2019-09-19 07:29

UPDATE: PROTEST la 29 de ani de la Revoluție împotriva AMNISTIEI și grațierii: ”Păcat de sângele vărsat!

 |  17:23
UPDATE: PROTEST la 29 de ani de la Revoluție împotriva AMNISTIEI și grațierii: ”Păcat de sângele vărsat!

Mai multe persoane s-au adunat în fața Guvernului sâmbătă după-amiază. Protestul marchează 29 de ani de la Revoluţia din decembrie. De asemenea, se protestează faţă de tentativele privind amnistia şi graţierea. La momentul transmiterii acestei știri persoane au pornit în marș spre Piața Universității.

UPDATE: Coloana, formată din cel puțin 2000 de oameni, a ajuns în Piața Universității. Se scandeaza „Libertate”, „Cinste lor, cinste lor, eroilor! și „Jos comuniștii!”. 

„Decembrie 1989. 1.116 de oameni au murit pentru libertate.Nu au murit pentru amnistia şi graţierea ticăloşilor. Au murit pentru dreptate şi pentru libertate. Acum, la mai puţin de 29 de ani, lupta lor riscă să fie în zadar. Libertatea şi dreptatea sunt în pericol”, au anunțat, pe Facebook, iniţiatorii acestui demers.

Participanţii la eveniment au fost rugaţi să vină cu câte o candelă pentru a onora memoria celor care şi-au pierdut viaţa în urmă cu 29 de ani.

„Ne vom strânge la ora 16:00 în Piaţa Victoriei, iar la ora 17:00 vom pleca în marş spre Piaţa Universităţii pentru a aprinde candele şi pentru a citi numele fiecărui erou. Ei au crezut în libertate în cele mai negre vremuri ale României. Voi credeţi?”, mai spun organizatorii. Demersul a fost iniţiat de organizaţiile Rezistenţa, Corupţia Ucide şi Iniţiativa România.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-22

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Norocul lui Nea Nelu Prin 1990, toamna, în complexul Regie din București, un student hâtru striga de „norocul lui Iliescu”. Îi făcea și îi dregea. De la ferestrele căminelor începeau huiduieli aprobatoare și se aruncau pe geam, în „cinstea” ilustrului președinte, borcanele goale (în loc să se întoarcă la mame și bunici, să se umple iar cu zacuscă și dulcețuri). Trecuse mineriada, trecuse Piața Universității, apoi au trecut alți 25 de ani după aberația comunistoidă pusă la cale de puterea condusă de Iliescu pentru a dărâma fărâma de democrație care s-a manifestat în inima Bucureștilor. Cam o sută de mii de naivi au sperat să dea un sens Revoluției și că își vor convinge compatrioții să dea jos sistemul-caracatiță care a acaparat România în 50 de ani de comunism. Câțiva dintre ei au murit, sute au fost răniți grav, bătuți cu bâtele de mineri. Degeaba
09 Mar 2015 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray