2020-04-03 08:50

Măsuri după acuzațiile lui Ghiță: COLDEA a fost SUSPENDAT de la conducerea SRI

 |  18:20
Măsuri după acuzațiile lui Ghiță: COLDEA a fost SUSPENDAT de la conducerea SRI

Conform unui comunicat al SRI, prim adjunctul directorului SRI, Florian Coldea a fost pus la dispoziție.

Serviciul Român de Informaţii reacţionează oficial la seria de acuzaţii şi înregistrări lansate de Sebastian Ghiţă în ultima perioadă. Generalul Florian Coldea va fi suspendat din funcţia de prim-adjunct până la lămurirea aspectelor privind eventuale încălcări ale legii şi deontologiei profesionale.

"În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea şi care au fost supuse unor verificari preliminare, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale. În acest sens, până la finalizarea verificărilor, domnul general locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atribuţiile funcţiei de prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii vor fi preluate de către Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. Sunt analizate toate circumstanţele prezentate public precum şi documentele puse la dispoziţie de general-locotenent Florian Coldea.

Precizăm că SRI a dezvoltat mecanisme interne de investigare a oricăror indicii cu privire la încălcări ale legii ori a cadrului normativ intern, pe baza unei metodologii şi proceduri validate în timp. Structuri interne specializate şi subordonate directorului instituţiei întreprind, ori de câte ori situaţia o impune, măsuri complexe de verificare a informaţiilor cu privire la posibile încălcări ale legii ori a ordinelor şi regulamentelor militare şi ulterior adoptă măsurile adecvate.

Instituţia noastră apreciază ca deosebit de important principiul legalităţii, care guvernează întreaga activitate a Serviciului, ca fiind o garanţie a respectării drepturilor omului şi a reputaţiei cadrelor instituţiei. Ne reafirmăm determinarea de a menţine standardele de profesionalism pe care sunt construite alianţele din care SRI face parte alături de servicii partenere din state cu tradiţie şi democraţii consolidate.

Reiterăm faptul că Serviciul Român de Informaţii îşi îndeplineşte misiunile cu bună credinţă, în interesul securităţii naţionale şi a cetăţenilor români", precizează SRI.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-12Parerea ta...

D LE HELLVIG !
12 Ian 2017

Cat a durat ca sa schimba ti un subaltern care a di strus vieti nevinovate in Romania Sunteti pusi sa aparati tara si cetaten ii dar se vede canu pre a intelegeti ce inseamna acest lucru Spuneti loz inci frumoase dar tara as ta s a saturat de lozinci Daca nu era individul as ta ghita trebuia sa indu ram aceaste abuzuri la ne sfarsit ca sa va sinchis iti dumneavoastra sa schi mbati subalternul Acum a ramas doamna keovesi sa duca abuzurile mai depar te Ce asteptati acum sa s e iveasca un alt ghita da r dupaincamulte alta abuz uri si oameni nevinovati distrusiDorim ca lupta an ticoruptie sacontinue cu orice pret dar oamenii n evinovati trebuie aparati nu haituiti cU RESPE CT UN OM AL ACESTEI TA RI!
HAZNAUA EUROPEI SI LUMI
12 Ian 2017

SA MORI SCREZOFENICULE - PARCHINSON - GHEOBS , HOL ERTA - STAFIE , CU TOT N EAMUL TAU SI BASESCU . TE OMOARA , SCALPEAZA , COL EGI TAI , IAI FACUT DE RI S SI ONOAREA .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine