2020-02-16 21:13

Maternitatea Giuleşti, funcţională în totalitate. După o lună de la tragedie, Secţia de Terapie pentru prematuri a Spitalului „Dr. Panait Sârbu” are detectoare de fum

 |  18:30
Maternitatea Giuleşti, funcţională în totalitate. După o lună de la tragedie, Secţia de Terapie pentru prematuri a Spitalului „Dr. Panait Sârbu” are detectoare de fum

MaternitateaGiuleşti a fost redeschisă, ieri, la capacitate maximă, după o întârzierecauzată de câteva probleme tehnice legate de reţeaua de gaze, ce trebuiaavizată de compania Distrigaz Sud.

ReprezentanţiiDistrigaz Sud Reţele au spus, luni, că nu a fost făcut încă recepţiainstalaţiei de gaze afectate de incendiul de la Maternitatea Giuleşti pentru căaşteaptă o solicitare de la firma contractată de unitatea sanitară să facărevizia şi care trebuie să remedieze unele neconformităţi.

MaternitateaGiuleşti este alimentată prin două instalaţii de gaze naturale. Dintre acestea,doar una a fost afectată de incendiul produs în 16 august, însă, dinconsiderente de siguranţă, a fost sistată alimentarea cu gaze naturale aîntregului imobil, se arată într-un comunicat al Distrigaz Sud Reţele.

Înurma incendiului, Maternitatea Giuleşti a contractat o firmă autorizată ANRE,pentru remedierea instalaţiei de gaze naturale afectate. În 19 august, aceastăfirmă a solicitat Distrigaz Sud Reţele recepţia şi punerea în funcţiune, caurmare a reviziei efectuate la instalaţie. În 23 august, reprezentanţiiDistrigaz Sud Reţele au verificat în teren conformitatea instalaţiei cu normeletehnice în vigoare, în prezenţa firmei respective, şi au constatatneconformităţi ale instalaţiei, "care au fost consemnate în vederea remedieriilor de către firma în cauză", precizează reprezentanţii companiei. "Pânăla această dată, firma contractată de către administraţia Maternităţii Giuleştinu a mai solicitat reprezentanţilor Distrigaz Sud Reţele o nouă programarepentru punerea în funcţiune a instalaţiei. După remedierea neconformităţilor decătre firma respectivă, Distrigaz Sud Reţele va face în cel mai scurt timprepunerea în funcţiune a instalaţiei interioare de gaze naturale în condiţii desiguranţă", au precizat reprezentanţii companiei.

Autorităţilesanitare ale Capitalei au anunţat, luni, că maternitatea a fost deschisă, darcă abia marţi va funcţiona la capacitate normală, fiind aşteptat un aviz de laDirecţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB). "Am spus cămaternitatea poate fi deschisă chiar luni, întrucât din punct de vedere sanitarprimele analize sunt foarte bune", a declarat pentru Mediafax directorulDSPMB, Adrian Călugăru. Cu toate acestea, Administraţia Spitalelor şiServiciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) a amânat reluarea activităţii lacapacitate maximă, rămânând în continuare închise Secţia ATI şi bloculoperator.

Autorităţilesanitare au aflat abia luni după-amiază, de la conducerea spitalului, că firmacare administrează instalaţia de alimentare cu gaze naturale a MaternităţiiGiuleşti verifică funcţionarea acesteia 24 de ore şi nu 12 cum au anunţatiniţial.

MaternitateaGiuleşti va funcţiona, astfel, la capacitatea maximă începând de marţi (ieri -n.r.), a precizat directorul ASSMB, Marius Savu.

MaternitateaGiuleşti a fost închisă în urma incendiului care a izbucnit în 16 august, laSecţia de Eerapie Intensivă prematuri. În urma acestei tragedii, şase bebeluşiau murit şi cinci au suferit arsuri grave, fiind internaţi la Spitalul"Grigore Alexandrescu". Doi dintre bebeluşi au fost externaţisăptămâna trecută.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine