2020-07-09 15:31

Medici şi farmacişti, REŢINUŢI într-un dosar de fraude cu reţete fictive

 |  10:13
Medici şi farmacişti, REŢINUŢI într-un dosar de fraude cu reţete fictive

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea a 12 persoane, printre care se află 10 medici și o farmacistă, într-un dosar de fraude cu rețete fictive. DIICOT a precizat că şase sunt medici de familie, iar patru sunt specialiști în cardiologie și diabet pentru copii.

Aceştia urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, transmite Agerpres.

Ancheta DIICOT în acest caz vizează destructurarea unei grupări specializată în evaziune fiscală, înșelăciune și fals. Prejudiciul produs bugetului de stat în acest dosar este estimat la 700.000 euro.

„În perioada 2012 — 2014, membrii grupării au generat activități de fraudare a Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate prin creșterea artificială a cuantumului vânzărilor aferente medicamentelor cu și fără contribuție personală utilizată în tratamentul ambulatoriu (TA) și a medicamentelor și materialelor sanitare specifice, care se acordă pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluși în unele programe naționale cu scop curativ (PNS) și implicit a sumelor raportate și ulterior decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate”, a precizat DIICOT. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz