2020-04-10 06:20

Medicul unui echipaj SMURD, bătut de rudele unei paciente aflată în stare de depresie

 |  18:32
Medicul unui echipaj SMURD, bătut de rudele unei paciente aflată în stare de depresie

Mediculunui echipaj SMURD a fost bătut, luni seară, de membrii unei familii din Galaţicare solicitaseră ambulanţa pentru o femeie cu depresie şi care au devenitagresivi în momentul în care doctorul le-a spus că acest caz nu este decompetenţa sa, transmite corespondentul Mediafax.

EchipajulSMURD a fost solicitat de către o familie de pe strada Caşin din municipiulGalaţi, iar ajuns la faţa locului a constatat că persoana pentru care sesolicitase intervenţia suferise o depresie. În aceste condiţii, cadrelemedicale le-au spus rudelor bolnavei că acest caz nu este de competenţa lor.Rudele au reacţionat violent, lovindu-l pe medicul coordonator al SMURD careintervenise în acest caz. "Secţia 3 Poliţie a fost sesizată de către mediculTrifan Angel-Liviu, medic-şef UPU SMURD Galaţi, despre faptul că a fost agresatde doi indivizi, în momentul intervenţiei la o urgenţă medicală. Din verificăria rezultat că medicul, împreună cu echipa de intervenţie SMURD Galaţi, fusesedirijat de către dispecerat să se deplaseze pe strada Caşin din municipiulGalaţi întrucât o femeie a ingerat mai multe tablete de Diazepam. Ajungând lafaţa locului, echipa medicală a constatat că cele semnalate nu se confirmă, iarpersoana în cauză, o tânara de 18 ani, suferise o depresie pe fondul decesuluiunei rude apropiate", a declarat, ieri, Cristina Tatulici, purtătorul decuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Aceastaa precizat şi că tatăl tinerei pentru care se solicitase intervenţia SMURD le-aspus medicilor că a minţit cu privire la cele întâmplate pentru a se intervenirapid, moment în care medicul de i-ar fi spus acestuia că nu este vorba despreun caz care să fie de competenţa SMURD şi că va solicita în acest cazintervenţia unui echipaj de ambulanţă.

Înacel moment bărbatul şi ginerele acestuia au început să îl lovească pe medic cupumnii şi picioarele, provocându-i mai multe leziuni. În urma agresiunii,doctorului i-au fost distruse mai multe obiecte, respectiv ochelarii de vedere,ceasul de la mână şi stetoscopul, prejudiciul cauzat fiind de 450 deeuro."Cele două persoane au fost sancţionate cu amendă în valoare de 1.000de lei fiecare pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi, în urmaplângerii formulate, li s-a întocmit dosar penal pentru lovire şidistrugere", a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine