2020-02-17 11:17

Mesaj ferm de la vârful SUA: România a construit un sistem judiciar puternic și instituții anticorupție”

 |  16:00
Mesaj ferm de la vârful SUA: România a construit un sistem judiciar puternic și instituții anticorupție”

Wess Mitchell, adjunctul secretarului de stat al SUA, a lăudat, într-un discurs la Facultatea de Drept a Universității București, instituțiile anticorupție și sistemul judiciar din România.

„SUA sunt alături de voi la fiecare pas. Aș vrea să ne gândim cât de departe a ajuns România. Acum 30 ani era printre cele mai sărace state din Europa, românii aveau 100 de dolari pe lună și multe zone erau neelectrificate. Acum, România este parte din UE, economia României este printre cele mai dinamice. România a construit un sistem judiciar puternic și instituții anticorupție la care victimele comunismului nici măcar nu puteau sa viseze”, a declarat Wess Mitchell, transmite Digi24.

„Fiecare țără din lume trebuie să lupte împotriva corupției, știți cât de periculoasă este corupția. Trebuie un sistem de legi bun, instituțiile din sistemul judiciar trebuie să apere legile. Vrem ca România să continue pe acest drum nu numai pentru binele cetățenilor, ci și pentru că reprezintă un model în fața vecinilor. România este un simbol al libertății la frontiera estică, ceea ce demonstrează că România s-a dezvoltat în regiune”, a declarat reprezentantul SUA.

„Sunteți un model pentru regiune. Dacă vă uitați în jur nu sunt multe țări care să aibă instituții așa de puternice (...) Asta ar trebui să vă inspire să dezvoltați pe mai departe aceste instituții care sunt foarte importante pentru democrație. Nu vrem să faceți un pas înapoi”, a mai spus reprezentantul SUA.

Mitchell se află luni şi marţi în România, având programate întâlniri cu oficiali, dar şi cu analişti independenţi.

Marţi, el se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-18Parerea ta...

DNA
18 Iun 2018

institutii puternice?hai sa fim seriosi.institutiile sunt atacate de haite infractori sprijinite de tv si ziare .ccr a devenit sluga infractorilot ca si unii judecatori de la iccj.nu exista justitie in tara .
D-LE....
18 Iun 2018

Nici bine n-ai venit si mananci kk-t cu gura plina!
@ D-LE...
18 Iun 2018

Subscriu ca mananca ......cum poate sa spuna acest NEICA NIMENI ca Romania acum30 de ani era săraca....oare stie acest parlit ce industrie am avut si la indicatiile lor s.a ales praful de toată???
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
18 Iun 2018

vroia sa spuna ca USA sustine lupta contra coruptiei,exact cum a spus si presedintele Trump la intalnirea cu Johannis
SCUTEANU DEVITELESCU
19 Iun 2018

No auziti ma ca sunteti bogati si voi nici nu sti. Ba da prosti mai sunteti , pai elementele sărăciei erau chiar multitudinea de combinate chimice , siderurgice , constructii de masini , de nave , flota etc . Acum bogatilor când mergeti la lucru sa coaseti in lon produse de înalt nivel tehnologic, sa nu iutati de cele spuse voua de un mare emisar prieten al tarii noastre bogate si mandree din care in prostia voastră plecati . Dupa aurul de la Rosia Montana când veniti ? Nu de alta dar vrem sa devenim si mai bogati . Noua o sa ne rămână videochatul unde untem tari , iar cu ajutorul camerelor de vederi si tehnologiei americane de înaltă rezolutie , vom putea arata in continuare lumii ramura cea mai tare a industriei nationale , si care se vinde cel mai bine goala
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine