2019-10-15 07:47

MESAJUL lui Iohannis de Ziua VETERANILOR de Război

 |  10:37
MESAJUL lui Iohannis de Ziua VETERANILOR de Război

Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut să transmit duminică un mesaj cu prilejul Zilei Veteranilor de Război în care susţine că “armata României a plătit de fiecare dată un preţ greu în numele generaţiilor viitoare”.

"«Ziua Veteranilor de război», pe care o marcăm pe 29 aprilie, a devenit deja o tradiţie militară, un prilej pentru a-i omagia pe cei care au apărat cu propria viaţă valorile noastre naţionale. Cinstim astăzi dragostea de ţară, jertfa şi sacrificiul celor care au cunoscut cele mai devastatoare şi violente încleştări militare din istoria omenirii, fie că ne referim la cele Două Războaie Mondiale sau la Războiul de Independenţă. Armata României a plătit de fiecare dată un preţ greu în numele generaţiilor viitoare. Vom păstra mereu vie amintirea sacrificiului de sânge al eroilor noştri care, pe parcursul istoriei, au făcut posibil visul Marii Uniri, devenit realitate la 1 Decembrie 1918. Avem responsabilitatea ca, la rândul nostru, să acţionăm cu toată priceperea, energia şi forţa pentru apărarea intereselor naţionale ale României", afirmă Iohannis în mesajul transmis duminică.

Pe de altă parte, şeful statului spune că militarii români îşi fac datoria faţă de ţară, în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest, luptând cu determinare pentru promovarea intereselor de securitate ale României, alături de aliaţii şi partenerii strategici, iar asigurarea celor mai bune condiţii pentru ei trebuie să fie o prioritate continuă, astfel încât misiunile încredinţate să poată fi îndeplinite cu succes.

"Cu acest prilej de sărbătoare, îmi exprim aprecierea şi pentru rezultatele sportive deosebite ale militarilor români, răniţi sau invalizi în urma participării la misiuni externe sau la acţiuni militare interne, care ne-au arătat că limitele pot fi depăşite prin solidaritate, perseverenţă şi spirit de învingător. De asemenea, contribuţia asociaţiilor de veterani la păstrarea valorilor naţiunii române, la formarea şi educarea generaţiilor tinere sunt importante şi trebuie evidenţiate ca atare", mai arată Iohannis, în mesajul transmis de Ziua Veteranilor de Război.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-29Parerea ta...

ADEVARAT
29 Apr 2018

TREBUIE FACUT DEOSEBIRE . UNA ESTE SA FACI 5 ANI DE RAZBOI PE TERITORIUL PATRIEI SI PENTRU EA . DAR SI CEI CARE AU FACUT PUSCARIE POLITIC . SI ALTA ESTE SA FI MERCENAR PENTRU ALTI SI ALT TERITORIU STRAIN .
ANONIM
29 Apr 2018

fii,fii,fii!Nu stapanesti gramatica !
ANONIM
29 Apr 2018

fii nu fi, copii nu copi,vii nu vi, analfabet , analfabeti ,analfabetii (analfabetule)
@ ADEVARAT
29 Apr 2018

Corect ...palmierul nu realizeaza diferenta dintre veterani de război ( care nu au fost platiti) si mercenari cum sunt cei de azi pe teritorii străine ( ce Sunt platiti din banii nostri nu ai palmierul sterp)...Dar ce nu face acest politruc ptr un vot ...sper ca romanii sa se trezească ca este o nulitate acest palmier si sa il taxeze ca atare ptr chestia cu EVREII...LA GROAPA DE GUNOI A ISTORIEI CU EL ...sau cum ar spune unii ...SICTIR
ANONIM
29 Apr 2018

GENAU '' ROMANII AU LUPTAT PENTRU TARA SI URMASII LOR CA SA VII TU STERPACIUNE NAZISTA TU URMASUL NEMERNICILOR CARE LA COTUL DONULUI LOVEAU SOLDATII ROMANI CU PATUL PUSTII SA NU SE URCE IN CAMIOANELE MILITARE PENTRU A SCAPA DIN INFERN VII TU UN SMECHER SA SCHIMBI GUVERNE SI SA EVACUEZI COPIII DIN LICEE; BATRANII DIN AZILE CA SA LE RETROCEDEZI NAZISTILOR TAI SI BISERICII SASESTI CHIT CA SASI APROAPE NU MAI SUNT IN ROMANIA ESTI PENALUL PENALILOR UN TRADATOR IN SLUJBA AUSTRECILOR SI A NEMTILOR SA NU CRAPI PANA NU VEI DA SOCOTEALA PENTRU TOT RAUL FACUT POPORULUI ROMAN
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray