2019-07-20 12:33

Mesajul protestatarilor: “Pesedeaua confiscă statul”

 |  22:21
Mesajul protestatarilor: “Pesedeaua confiscă statul”

P24

Câteva mii de oameni, tineri şi mai puţin tineri, după estimările Jandarmeriei, 2.000 de participanţi,au protestat faţă de tentaviva PSD şi a Guvernului de a promova graţierea “borfaşilor”, cuvânt care stătea pe multe buze. La protest a participat a mică parte din votanţii anti PSD, care clama că “pesedeaua confiscă statul”. Mulţi opinau că a fost o tentativă de lovitură de stat, dejucată de Klaus Iohannis, dar şi de ei, cei care au anunţat proteste de stradă. Alţii spuneau că este practica PSD-istă de a-şi salva “escrocii”, dar toţi erau convinşi că a fost o manevră de salvare a lui Dan Voiculescu şi Liviu Dragnea.

"Hoţii, hoţii, hoţii", "Jos, Guvernul", "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta", "Jos, Tăriceanu", "Luptă, DNA!", "Demisia", "DNA să vină să vă ia", "PSD, ciuma roşie" au fost sloganurile scandate la protestul din axeastp seară. Faţă de multe alte proteste, oamenii erau bine informaţi. Nu am întâlnit o persoană care să nu fi ştiut toată desfăşurarea de forţe din Guvern. Furia creştea printre protestatari când primeau mesaje de la cei de acasă cu privire la ce titrau televiziunile de casă ale PSD: "Apărătorii dosarelor măsluite protestează acum", "Susţinătorii lui Kovesi, în stradă; cine a dat ordinul". Replica lor era: "Jos PSD", "DNA să vină să vă ia", "Minţiţi poporul cu televizorul", "Hoţii stau la puşcărie în democraţie", "Jos penalii". O altă informaţie care i-a enervat pe protestatari a fost cea referitoare la faptul că Partidul Mişcării Populare ar fi organizat mitingul, în vreme ce ei ştiau că s-au mobilizat din spirit civic. Studenţi, adulţi, chiar şi pensionari comentau că ei nu au ieşit împotriva hoţilor de buzunare, ci a celor cu “gulere albe”, care fură mai mult decât hoţii de buzunare. Ei erau convinşi că ordonanţa pregătită de Guvern a fost ţintită să înjumătăţească pedeapsa lui DanVoiculescu şi să-i reducă pedeapsa. La fel şi în cazul lui Liviu Dragnea, “care nu mai are somn până nu ajunge prim ministru”.

“Aţi votat să fiţi furaţi!”

De-a lungul traseului, din Piaţa Universităţii ăână în Piaţa Victoriei, oamenii comentau. Ei se întrebau retoric dacă cei care au votat PSD și ALDE mai au vreun dubiu şi după ziua de astăzi, că aleşii lor nu caută altceva decât să legalizeze hoţia din bani publici şi să-i scape de puşcărie pe cei care au căpuşat ţara în ultimii 26 de ani. Se întrebau cum se mai pot lăsa păcăliţi de câteva sute de lei, iar copiii lor să plătească milioanele furate zeci de ani. Alţii îi acuzau pe cei de dreapta că au preferat să plece la schi decât să voteze. Cu toate acestea, în opinia lor, neoameni au fost cei care au pus ştampila pe PSD şi ALDE. Marea dezamăgire a celor mai mulţi a fost lipsa unei comunicări din partea partidelor de dreapta. Ei sunt convinşi că lucrurile nu se vor opri aici, dar promit să fie vigilenţi şi să reacţioneze la nevoie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-18Parerea ta...

CINCI
18 Ian 2017

Pai când vor iesi 100000 de oameni antena 3 rtv b 1 vor fi terminate. jurna listii slugi vi se pregă tesc celulele.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray