2019-12-06 05:47

Metoda Accidentul face noi victime. Poliţia ne sfătuieşte cum să ne ferim

 |  13:56
Metoda Accidentul face noi victime. Poliţia ne sfătuieşte cum să ne ferim

Telefoane mobile, cartele telefonice şi înscrisuri au fost ridicate de poliţiştii din Constanţa, în urma a 2 percheziţii efectuate la persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda accidentul. Trei persoane au fost reţinute.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române:” în perioada iunie - august 2015, un bărbat, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, ar fi contactat telefonic mai multe persoane, pe care le-ar fi indus în eroare cu privire la producerea unor accidente rutiere în care au fost implicate rude ale acestora. Cel în cauză ar fi determinat victimele să predea personal diverse sume de bani uneia dintre celelalte cinci persoane care ar fi sprijinit activitatea infracţională, în scopul rezolvării favorabile a situaţiei juridice a presupusului autor al evenimentului rutier.”

Prejudiciile în acest caz sunt de 53.000 de lei, 3.200 de euro şi aproximativ 25 de grame de bijuterii din aur.

În cauză, s-a dispus măsura reţinerii faţă de trei persoane şi se efectuează cercetări faţă de alte trei, un bărbat deţinut în altă cauză, iar alte două în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Pentru a nu deveni victime ale Metodei Accidentul,iată care sunt sfaturile oferite de Poliţia Română:

“Nu oferiţi date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului.

Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că au calităţi oficiale.

Notaţi numărul de telefon de pe care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi atât apelurile cât şi mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de către organele de cercetare penală, în eventualitatea în care aţi fost deja prejudiciaţi.

Pentru a evita să deveniţi victima unei infracţiuni de înşelăciune, având acest mod de operare intitulat generic “accidentul”, este bine să analizaţi cu atenţie informaţiile primite şi să vă puneţi câteva întrebări elementare referitoare la veridicitatea lor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray