2020-04-07 17:58

Metodă ingenioasă de a scăpa de anchetă. Un român acuzat de fraude informatice a înghiţit proba principală - un stick USB

 |  19:02
Metodă ingenioasă de a scăpa de anchetă. Un român acuzat de fraude informatice a înghiţit proba principală - un stick USB

FlorinNecula, un român judecat în Statele Unite pentru fraudă cu cărţi de credit, l-alăsat perplex pe judecător, miercuri, când a recunoscut că a distrus o probăimportantă, un stick de memorie USB, printr-o metodă inedită - l-a înghiţit,relatează New York Daily News.

Înfaţa Curţii Federale din Brooklyn, Florin Necula a recunoscut distrugereaprobei din dosarul său. "Am înghiţit stick-ul USB", a mărturisitromânul în faţa instanţei, iar judecătorulViktor Pohorelsky s-a uitatperplex spre acuzat, relatează sursa citată. "Mă iertaţi, nu cred că am înţelesbine. Ce aţi făcut cu stick-ul?", l-a întrebat neîncrezător magistratul peNecula. "L-am înghiţit", a răspuns din nou Necula. Acesta a pledatvinovat pentru fraudă prin sustragerea electronică de la bancomateadatelor de identificare pentru cărţi de credit şi de debit, precum şipentru obstrucţionarea justiţiei prin înghiţirea probelor. El a fost acuzat decomiterea faptelor alături de alţi trei complici.

Operat pentru a-i fiscos stick-ul din stomac

Cândagenţii Secret Service au venit să-i percheziţioneze apartamentuldinQueens, în ianuarie, Florin Necula a apucat stick-ul USB şi l-aînghiţit.El i-a spus judecătorului că s-a gânditcă dispozitivulconţinea informaţii care îl incriminau. Agenţii serviciului secret american auobţinut ulterior un mandat pentru ca suspectul să fie supus unei operaţii chirurgicalepentru extragerea stick-ului, care se afla blocat în tractul intestinal al românului.Necula a fost operat de medicii Spitalului Central din New York, care i-au scosdispozitivul şi l-au predat anchetatorilor.

FlorinNecula, în vârstă de 32 de ani, riscă patru ani de închisoare şi expulzarea înRomânia după ispăşirea pedepsei. Avocatul său, Sanford Talkin, a dat asigurărică Necula s-a recuperat complet în urma incidentului cu stick-ul, dar aprecizat că agenţii Secret Service-ului nu aveau dreptul să-i extragă dispozitivuldin stomac.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-10-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine