2020-04-10 03:59

PROTESTE MASIVE în București și în marile orașe ale țării

 |  19:28
PROTESTE MASIVE în București și în marile orașe ale țării

Zeci de mii de români au ieșit în Piața Universității și în marile orașe ale țării sâmbătă seara. Protestatarii sunt nemulțumiți de modificarea legilor justiției și a codurilor penale, precum și de schimbările fiscale din ultima perioadă.

UPDATE 3:  Manifestanţii din Piaţa Constituţiei au început să plece în jurul orei 21,15, după un protest început în Piaţa Universităţii şi continuat cu un marş până în faţa Palatului Parlamentului.

Participanţii au afişat mesaje precum "Răscoala românilor din 2018", "Corupţie = sărăcie", "Demisia!", au scandat lozinci împotriva coaliţiei de guvernare, a liderilor acesteia şi au solicitat alegeri anticipate.

UPDATE 2: O parte dintre manifestanţi au ajuns, în jurul orei 20,00 în Piaţa Constituţiei.

În număr de câteva zeci de mii de persoane, coloana de protestatari se întinde pe tot bulevardul Unirii, dar şi pe bulevardul Ion C. Brătianu. Conform Digi24, în Capitală sunt deja peste 60.000 de manifestanți, iar alți 15.000 protestează în țară.

*********

UPDATE 1: Sunt peste 50.000 de protestatari în București, peste 65.000 în întreaga țară. În București, oamenii au plecat în marș spre Palatul Parlamentului.

Și în alte orașe ale țării sunt manifestații de protest, la Iași, Cluj, Brașov, Oradea, Sibiu.

*********

Au avut loc și violențe. Un grup de cinci-zece protestatari, veniți de undeva din spate, au început să împingă oamenii și jandarmii. Gardurile au fost date la o parte, jandarmii s-au retras câţiva paşi, iar oamenii ocupă partea carosabilă.

Potrivit Hotnews.ro, polițiști în civil legimitează și verifică rucsacurile celor care vin la protest pe străzile adiacente Pieței Universității.

„Înspre jandarmi au fost aruncate obiecte periculoase. Asupra unui protestatar s-a găsit o bâtă acum cinci minute”, a declarat Enache, precizând că anterior, în urma filtrelor instituite la punctele de acces în Piață, s-au mai găsit un pistol de jucătie, o șurubelniță, un box și un cuțit de vânătoare. „Persoanele au fost conduse la secția de poliție pentru verificări și pentru luarea măsurilor de rigoare”, a mai precizat reprezentantul Jandarmeriei.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București a declarat că se vor efectua în continuare percheziții în Piață. „În continuare vom menține aceste filtre, în ciuda nemulțumirilor. Vrem ca oamenii să fie în siguranță. Vom lua toate măsurile pe care le considerăm necesare ca oamenii să ajungă sănătoși înapoi acasă. Toate persoanele se pot exprima pașnic în spațiul public”, a mai afirmat Enache.

Reprezentantul Jandarmeriei a refuzat să facă o estimare a numărului de persoane aflate în Piața Universității. Nici numărul jandarmilor nu a fost dezvăluit, din motive de siguranță.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-20

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Sute de oameni au ajuns în Capitală pentru marele PROTEST din Piața Universității
Parerea ta...

ROMA
20 Ian 2018

Sunt peste 60.000 in bucuresti.
HADRIAN
20 Ian 2018

E posibi ca gealatii PSD sa se abtina? Nu credem. Ei sunt urmasii celebrilor tortionari care ne-au bagat in pivnitele Politiei Capitalei. Si ne-au aratat ceea ce au invatat. Le multumim! Tovarasi sunteti multi si sunteti tari! Aveti legile de partea dumneavoastra. Le-ati impus pentru ceva vreme. Dar nu pentru mult timp. Chiar daca veti ajunge pentru un timp in imperiile fiscale straine cumparate cu banii nostri. Sa fiti siguri ca nu veti muri asa cum va doriti! E o conditie a firii. Sa va fie clar!
RAID
20 Ian 2018

Dragnea a rupt-o in fericire.daca mai continua cred ca v-a fi linsat.pai daca intra peste ei in parlament sunt distrusi.coloana era de la palatul parlamentului pana la universitate.
ROMAN
20 Ian 2018

Pe unde vor mai iesi mutanti din parlament daca vor fi prinsi in incinta parlamentului de protestatari?daca astazi erau in parlament erau deja terminati.
HADRIAN
20 Ian 2018

Nu vrem sa producem acte de violenta. Doar sa le atragem atentia ca nu trebuie sa umble la legile justitiei cu suboameni de tipul lui Florin Iordache, Serban Nicolae si vesnica scursura politica, Eugen Nicolicea. Avem nevoie de adevarati oameni de stat si de personalitati adevarate in domeniul justitiei. Daca domnul Liviu Dragnea et compania a fost ales de defunctii Teleormanului si de nefericitii zonelor izolate din tara lasate de izbeliste de oligarhii aripii kgb-iste a fostului PCR, ademeniti cu cateva alimente ca sa-i scoata la liman, nu inseamna ca poate sa faca cu tara noastra cum vor muschii dumnealui. Domnul Liviu Dragnea, geambasul de Teleorman, a dat jos doua guverne impuse de vointa pura si simpla a domniei sale. Pana la urma aceste guverne raspundeau de intreaga Romanie, nu de Teleormanul dumnealui. Domnul Liviu Dragnea, supranumit si garoiul de Teleorman, s-a suparat pe premierii care voiau sa raspunda pentru actele lor, nu si ale domniei sale. Si i-a demis cu concursul zombilor (pentru necunoscatori oameni fara gandire proprie)din CEX-ul PSD. (Tehnica aplicata cu succes de PCUS si PRM si mai apoi PCR, inaintasii domniei sale). Nu stiu daca domnul Liviu Dragnea are de gand ca in acesti doi ani de asa zisa guvernare PSD prin interpusiI obedienti sa incerce sa ne scoata din Europa si sa ne alipeasca la Rusia dumnealui mult iubita. Poate o va incerca. E capabil de orice. Dar nu va mai putea. Stim ce vrea si stim ce poate. Dar asta nu!
ANDREI LASCU
21 Ian 2018

In piata constitutiei incap maxim 50000 de oameni......ea a fost conceputa de Ceausescu pt mitingurile lui.....acolo se statea om langa om ....ca sardelele in cutia de conserve....nu mai dezinformati cu numarul de manifesianti
@ROMAN ( SPER CA NU PETRE )
21 Ian 2018

BINE ZIS , DACA INTRAU IN PARLAMENT POATE SCHIMBAU CEVA , DOAR ZBIERIND IN FATA SINISTREI CLADIRI CEAUSISTE A FOST DOAR O PIERDERE DE TIMP . MAFIOTZII S-AU IMUNIZAT LA PROTESTELE ASTEA DE CATIFEA , STAU ACASA IN TIMPUL PROTESTELOR , SE UITA DUPA PERDEA SI I-SI RID IN BARBA . VREMEA ZBIERATULUI IN STRADA A TRECUT, NU A SCHIMBAT NIMIC , TREBUIE TRECUT LA PASUL URMATOR . SINGURA SOLUTIE .
@ANDREI LASCU
21 Ian 2018

Bai ratatule oamenii erau de la palatul parlamentului pana la universitate.nu ai vazut ca multimea se vedea pe tot bulevardul plus piata constitutiei.deci au fost peste 100000 de mii de oameni.numai ca tv si ziaristii de doi lei habar nu au sa aprecieze sau nu vor sa spuna adevarul.daca erau in parlament erau terminati ce sa mai vorbim.jandarmeria apara infractorii dar asa cum s-a mai spus la o adica nu au ce sa faca.purtatorul lor de cuvant enache este un bou.enache cred ca o sa iei peste bot aparator al hotilor.plus ca astia daca vor face o miscare gresita vor fi spulberati.
RADIAN
21 Ian 2018

Totusi acum au fost mai pragmatici:au cerut si eliminarea supraacizei la carburanti,scaderea pretului la energie si gaze,cursul euro leu,taxe ,legile justitiei,formularul 600,dragnea sa plece sa-si dea demisia plus gasca de hoti.misa si petcu de la energie au distrus si saracit tara.au fost peste100000 de mii de protestatari in bucuresti asta s-a vazut clar.pacat ca ziaristi incearca sa reduca numarul de oameni dar adevarul s-a vazut .
REVOLTA2
21 Ian 2018

Ideea este ca dragnea&company trebuiesc prinsi in parlament si atunci sunt terminati.
ANONIM
21 Ian 2018

CARTITILE DIN SISTEMUL JUDICIAR SI CEL DE INFORMATII SUNT PRINCIPALII MEMBRI AI STATULUI PARALEL MAFIOT. Daca se doreste salvarea Ro, JUSTITIA, SISTEMUL DE SIGURANTA NATIONALA, FINANTELE SI INTERNELE TREBUIE SUPUSE TOTALMENTE CONTROLULUI SOCIETATII CIVILE ORGANIZATE cu POSESORI DE CERTIFICATE ORNIS.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine