2020-02-28 17:28

Mii de persoane în stradă. Mitinguri de susţinere cu familia Bodnariu la Sibiu şi Cluj-Napoca

 |  19:21
Mii de persoane în stradă. Mitinguri de susţinere cu familia Bodnariu la Sibiu şi Cluj-Napoca

Peste două mii de persoane au participat, sâmbătă, în municipiul Sibiu, la un marş de susţinere a familiei Bodnariu şi a altor două familii cărora serviciul de protecţie a copilului din Norvegia - Barnevernet - le-a luat copiii, participanţii scandând "Mama nu are înlocuitor".

Participanţii la marş au pornit, sâmbătă, la ora 12.00, din faţa Gării din municipiul Sibiu, acţiunea desfăşurându-se pe traseul: str. Constituţiei, Bulevardul Corneliu Coposu, Teatrul "Radu Stanca", pietonala Nicolae Bălcescu, Piaţa Mare din Sibiu.

Oamenii au avut pancarte prin care îşi arătau susţinerea faţă de familiile Bodnariu, Nan şi Rădulescu, precum şi revolta faţă de instituţia Barnevernet din Norvegia: "Norvegia, redă copiii familiei Bodnariu", "Familia nu înseamnă Statul", informează Mediafax.

Totodată, participanţii la acţiune au scandat "Norvegia, redă copiii familiilor", "Mai bine mamă săracă în România, decât mamă cu copiii furaţi în Norvegia" şi "Mama nu are înlocuitor", mulţi dintre participanţi fiind însoţiţi de copii.

La miting a participat şi o delegaţie de jurnalişti din Norvegia.

"Suntem uimiţi de numărul impresionant de persoane angajate în aceste demersuri. Vrem să aflăm mai multe detalii despre reacţia României în acest caz", a declarat Eystein Rossum, unul dintre jurnaliştii norvegieni. La mitingul de la Sibiu au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli şi reprezentanţi ai mai multor biserici.

Şi la Cluj-Napoca peste 1.000 de persoane au participat, sâmbătă, la un miting de solidaritate cu mai multe familii româneşti din Norvegia cărora autorităţile acestui stat le-au luat copiii. 

Participanţii la miting, majoritatea aparţinând cultului penticostal, s-au adunat, sâmbătă, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, având bannere cu mesaje în limba engleză precum "Norvegia, nu separa copiii familiei Bodnariu", "Reuniţi familia Bodnariu", "Norvegia, este timpul să îi dai înapoi pe copiii noştri", "Nu separaţi familia Bodnariu", "Norvegia, opreşte Barnevernet să ne fure copiii" şi au rostit, în grup, rugăciunea "Tatăl Nostru", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pastorul Marin Pintilie a declarat, de pe scena amplasată pe Bulevardul Eroilor, că mitingul este unul de solidaritate "cu o cauză nobilă şi dureroasă".

Preotul ortodox Stelian Tofană, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a declarat, la rândul său, pe scenă, că lupta în acest caz nu este pentru identitate confesională, ci pentru identitate creştină.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine