2019-12-13 15:04

Mii de cadre didactice din Arad s-au solidarizat cu profesoara Cristina Anghel

 |  19:14
Mii de cadre didactice din Arad s-au solidarizat cu profesoara Cristina Anghel

Câtevamii de cadre didactice din Arad au purtat, ieri, la cursuri, banderole albe pebraţe, în semn de solidaritate cu învăţătoarea Cristina Anghel aflată în grevafoamei şi cu preşedintele unei asociaţii din Arad, care a recurs la acelaşigest, transmite corespondentul Mediafax.

SindicatulDemocratic din Învăţământ din Arad arată, într-un comunicat de presă transmisieri, că profesorii sindicalişti s-au solidarizat cu protestul învăţătoareiCristina Anghel şi al arădencei Dorina Lupşe, preşedintele Uniunii Locale aAsociaţiilor Locative (ULAL) Arad. Conform comunicatului, cadrele didacticemembre ale SDI Arad au purtat banderole albe la cursuri, timp de două ore,pentru a-şi manifesta "susţinerea, admiraţia, respectul faţă de gestulplin de măreţie al acestor eroine". "Le mulţumim pentru lecţia dedemnitate pe care ne-o oferă şi le sfătuim să înceteze această formă extremă deprotest, considerând că viaţa dumnealor este foarte preţioasă şi mai de folospentru cei dragi. Responsabilitatea pentru starea de fapt care genereazăasemenea manifestări dure de protest o au cei care ar trebui să asiguredrepturile legale ale cetăţenilor ţării", se arată în comunicat.

ConformSDI, care reprezintă 99 la sută dintre angajaţii sistemului de învăţământ dinArad, majoritatea cadrelor didactice prezente la cursuri au purtat banderolealbe.

În14 octombrie, preşedintele ULAL Arad, Dorina Lupşe, a intrat în greva foamei,în semn de solidaritate cu profesoara din Caracal. "Cel mai important esteacum nu să obţinem salarii mai mari, ci să fim solidari cu această profesoarăcurajoasă, care ar putea chiar să moară", declara, la vremea respectivă,Dorina Lupşe.

Luni,Dorina Lupşe era în continuare în greva foamei, la domiciliu, fiind subobservaţia medicului de familie. Cristina Anghel a intrat în greva foamei în 26august, nemulţumită de diminuările salariale din sistemul bugetar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-02-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray