2020-02-16 22:12

Mii de persoane participă la campania Let's do it Romania

 |  22:08

Mii de persoane participă, sâmbătă, la campania "Let s do it, România!",printre acestea numărându-se voluntari, copii din centrele de plasament,sportivi sau deţinuţi.

Potrivit coordonatorului judeţean al proiectului, Elena Suditu, aproape şapte mii de persoane din Buzău auacceptat să participe, sâmbătă, la programul de strângere a gunoaielor, încadrul acţiunii intitulate "Let s do it, Romania", desfăşurată lanivel naţional.

Conform sursei citate, cei mai mici voluntari sunt elevi de gimnaziu, însăprintre cei care participă la acţiune sunt şi pensionari cu vârste de peste60-65 de ani.

Ei strâng deja de câteva ore gunoaiele de pe malul râului Buzău,dar şi din localităţi precum Nehoiu, Pogoanele, Vintilă Vodă, urmând caacţiunea să cuprindă întreg judeţul Buzău.

Printre cei care s-au alăturat proiectului se află şi 25 de copii dincentrele de plasament din Buzău,care curăţă zona de sub Podul Mărăcineni.

De asemenea, copii din alte localităţi, dar şi angajaţi ai instituţiilorori din diverse primării participă, sâmbătă, la acţiunea denumită "Let sdo it, România!".

Un număr de 20 de deţinuţi de laPenitenciarul Poarta Albă din regim deschis şi semideschis participă sâmbătă laacţiuni de ecologizare în localităţile judeţului Constanţa, în cadrulcampaniei de curăţenie "Let's do it Romania".

"Acţiunea se desfăşoară în baza acordului de parteneriat încheiatîntre Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Asociaţia EcoAsist, iarscopul acesteia este de a stimula motivaţia pentru protecţia mediului şi formareaunui comportament ecologic adecvat, pregătirea persoanelor private de libertateîn vederea eliberării şi reintegrării lor în societate prin asumarea unorresponsabilităţi sociale, conştientizarea şi informarea populaţiei asupraimportanţei menţinerii unui mediu cât mai curat", a precizat inspectorulGabi Botezan.

În timpul în care cei 20 de deţinuţi vor participa la curăţarea grămezilorde gunoi din cele două localităţi, ei vor fi atent supravegheaţi de cadrelesectorului educaţie şi asistenţă psihosocială din Penitenciarul Poarta Albă.

Echipa de seniori de la "U" Mobitelco Cluj,plus cele de juniori şi alţi copii, care practică baschetul la clubulvicecampion, au participat sâmbătă, timp de câteva ore, la o acţiune de ecologizare în zona Pădurii Hoia, în cadrul proiectuluinaţional "Let's do it Romania!".

Timp de câteva ore, seniorii au uitat de baschet şi au trecut la activităţicomunitare. Chiar dacă au mai făcut şi glume, transformând sacii de gunoi încoşuri de baschet, la începutul acţiunii, seniorii, dar şi cei peste o sută dejuniori şi copii au reuşit să strângă mormane de gunoaie din zona Pădurii Hoia.

"După eşecul de la Târgu Mureş, unde am pierdut la 14 puncte, le-am şispus băieţilor că trecem la munca de jos, că e mai simplu şi poate vom înţelegesă apreciem ceea ce avem. Să nu uităm că acţiunea de astăzi reprezintă educaţiecivică. Pentru noi este o plăcere, iar pe de altă parte, expresia «Să curăţăm ţara de gunoaie!», astăzi de potriveşte perfect", adeclarat preşedintele executiv al clubului clujean, Mircea Cristescu, care aparticipat la acţiunea de sâmbătă, împreună cu antrenorii Marcel Ţenter şiDorin Pintea.

Alţi 60 de sportivi de la mai multe secţii ale CS Universitatea Cluj auparticipat de asemenea la acţiunea "Let's Do It, Romania!", în zonaPădurii Făget.

Serviciul pentru Intervenţie şi Acţiuni Speciale din cadrulInspectoratului General al Poliţiei Române se alătură participanţilor lacampania "Let's do it Romania" cu şapte echipe (a câte cinci luptători în fiecare echipă), dintre care una de scafandrice va acţiona la Marea Neagră, iar Serviciile de Intervenţie Rapidă din cadrulInspectoratelor judeţene vor participa fiecare cu câte două echipe, în zonelestabilite de organizatori.

Prin participarea la această campanie de protejare a mediului înconjurătorşi ecologizare a României, structurile de intervenţie ale Poliţiei Române auînţeles importanţa civică a acestei acţiuni, demonstrând că sunt alături decomunitate nu numai pe timpul executării misiunilor, arată IGPR.

Cu cinci zile înaintea curăţeniei naţionale, peste 50.000de voluntari s-au înscris pe site-ul campaniei, iar 39 de judeţe au confirmatparticiparea, fondurile donate de sponsori fiind de 20.000 de euro,a spus Liana Buzea, coordonatorul proiectului, la o conferinţă de presă demarţi, 21 septembrie.

În medie, fiecare judeţ a confirmat 30-40 de localităţi unde voluntarii vorstrânge deşeurile abandonate, unele judeţe confirmând chiar toate localităţile.

Potrivit coordonatoarei, în 25 de judeţe voluntarii vor face colectareselectivă.

"Let's Do It, Romania!" este cel mai mareproiect de implicare socială din România, care îşi propune să responsabilizezeautorităţile şi cetăţenii în ceea ce priveşte gestionarea corectă a deşeurilorşi aplicarea legislaţiei de mediu. Proiectul îşipropune curăţarea arealelor naturale de pe teritoriul întregii ţări într-osingură zi, 25 septembrie, în derularea acestei acţiuni fiind cooptaţi un numărmare de voluntari, cetăţeni şi instituţii publice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-12-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine