2020-07-07 08:44

Minciuna gogonată legată de autostrada Sibiu-Pitești

 |  11:52
Minciuna gogonată legată de autostrada Sibiu-Pitești

Disputele pe tema autostrăzii Piteşti – Sibiu sunt cunoscute la nivel internaţional, însă puţini ştiu însă ce se va întâmpla cu adevărat. Deputatul USR Cătălin Drulă solicită Guvernului să publice scrisoarea de observaţii a Comisiei Europene şi să vină cu detalii despre cum va fi obţinută finanţarea europeană pentru autostrada Sibiu-Piteşti.

Ministrul Bode susţine că Răzvan Cuc doar aruncă bombe în spaţiul public, menţionând că UE a cerut doar clarificări cu privire la impactul de mediu al construcţiei autostrăzii, iar aceste infirmaţii vor fi transmise de România la începutul săptămânii viitoare.

„Cei care fac afirmaţii ar trebui să ştie că proiectul Sibiu – Piteşti nu este blocat! Comisia Europeană a solicitat României, în data de 23 decembrie 2019, o serie de clarificări privind impactul autostrăzii Sibiu – Piteşti asupra mediului, pe traseul acesteia. Comisia Europeană nu a transmis nicio scrisoare de suspendare.

Documentul transmis de Comisie se numeşte scrisoare de observaţii”, a precizat ministrul transporturilor, Lucian Bode, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Bode, ar trebui să răspundă pentru documentația de mediu foștii miniştri PSD Lucian Şova şi Rovana Plumb.

„Ce uită cei care aruncă petarde în spaţiul public este că acordul de mediu, parte a acestui proiect, a fost publicat şi transmis către Bruxelles de Guvernul care era atunci la Palatul Victoria, în speţă Guvernul PSD. Mai exact, de colegii de partid ai domnului Cuc, miniştrii Şova şi Plumb. Lor ar trebui să le adreseze întrebări cu privire la ceea ce au transmis la Bruxelles! Nu e nicio problemă, ne-am obişnuit să deblocăm ce a rămas de la PSD. În ultimele două săptămâni, la nivelul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, au avut loc mai multe întâlniri de lucru cu autorităţile implicate, pentru a se răspunde cu celeritate la clarificările solicitate. Chiar luni, 13.01.2020, va avea loc o întâlnire cu toţi factorii implicaţi – Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Ministerul Mediului, Ministerul Fondurilor Europene, Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate, Agenţia Naţională de Protecţia Mediului precum şi experţii Jaspers. În condiţiile în care protejarea mediului este una din priorităţile cheie ale CE, aceste clarificări fac parte din procesul normal de evaluare al oricărui proiect major de infrastructură. Aceste cerinţe nu sunt doar pentru proiectele din România, ci şi pentru proiectele depuse de către alte state”, a conchis Ministrul.

Deputat USR: Cer Guvernului să publice scrisoarea de observaţii a Comisiei 

Deputatul USR Cătălin Drulă solicită Guvernului să publice scrisoarea de observaţii a Comisiei Europene şi să vină cu detalii despre cum va fi obţinută finanţarea europeană pentru autostrada Sibiu-Piteşti. Deputatul afirmă că reacţia lui Răzvan Cuc cu privire la acest subiect este ”tupeu neruşinat”, în condiţiile în care aplicaţia de finanţare a fost depusă pe vremea când Ministerul Transporturilor era condus chiar de acesta. În plus, Drulă susţine că nici reacţia Guvernului nu este potrivită. ”Problemele reclamate în scrisoare, privind ariile Natura 2000, sunt probleme de fond”, susţine Drulă.   ”Ieşirea lui Răzvan Cuc de azi este încă o mostră de tupeu neruşinat. Nu se poate numi altcumva să reclami că a respins Comisia Europeană aplicaţia de finanţare pentru Autostrada Sibiu-Piteşti pe care chiar tu ai făcut-o. Prost. Mai ales pe partea de mediu. De ani de zile am spus că trebuie calumea pregătită şi această autostradă şi celelalte proiecte complexe (prin relief greu) de infrastructură pe care vrea România să le facă”, a scris, sâmbătă seară, pe Facebook, Cătălin Drulă.   Potrivit acestuia, nici răspunsul Guvernului PNL nu pare deloc convingător, ”ci din ciclul «staţi liniştiţi că nu e dracu' aşa negru»”.   ”Ba, din ce ştiu eu, e chiar de rău. Pentru că la scrisoarea de observaţii a Comisiei trebuie răspuns în 3 luni, după cum spune şi ministrul, altfel finanţarea proiectului va fi respinsă. Dar problemele reclamate în scrisoare privind ariile Natura 2000 sunt probleme de fond. Nu pot fi rezolvate "din vorbe", iar pe fond, în niciun caz, în termen de 3 luni”, a mai scris drulă.   Acesta solicită Guvernului să publice scrisoarea de observaţii a Comisiei şi să vină cu detalii despre cum va fi obţinută finanţarea europeană pentru Sibiu-Piteşti.   ”E vorba de miliarde de euro fără de care nu prea avem perspective să închidem coridorul european Nădlac-Constanţa” mai spus deputatul USR.  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-12Parerea ta...

IONITA POPOV
12 Ian 2020

Mare nenorocire aceasta "guvernare PSD-ista" - a unor ordinari care nu au dorit decat sa distruga Romania, sa o ingenuncheze pentru ei! Chiar poti sa fi ministru si sa nu ai nicio raspundere pentru ce ai facut??? Sa ne publicati raportul pe care guvernul PSD-ist de atunci a transmis la Uniunea Europeana! Totusi, insist: la ce data va incepe constuctia tronsonului de circa 30-35 km, respectiv Pitesti-Curtea de Arges! Acest tronson nu poate avea un impact de dezastru asupra mediului, dar vrem sa mergem pana la Curtea de Argas PE AUTOSTRADA, sa fie clar!
AGAMITA SEPTOV
12 Ian 2020

Bai nazi nebun Guvernarea psd ista s a confruntat cu doua hahalere de presedinti dementi ca si tine care au facut tot posibilul ca hotararile guvernului sa fie franate ,blocate Si au pus tot felul de dihanii nebune ca si ei care mergeau cu para pe la cancelariile straine S a ajuns sa fie oprite lucrari ca nebunii au gasit o broasca tarcata pe burta si vezi Doamne constructia strazii le va opri evolutia Sunteti atat de rai si dementi incat din cauza voastra sufera tara ..satanilorTot asa ati facut cu d na FIREA Stateati la usa ei si o asteptati iar cand venea tabarati pe ea si urlati Siktir jigodiilor nebune!
NU SE MAI POATE !
12 Ian 2020

Cutitul a ajuns aproape de os! Frati Romani ,sa iesim si sa i fugarim pe jigodiile astea care au acaparat puterea si si bat joc de noi!Alogenii ne vor pieirea! Sa nu i lasam sa faca din tara tarlaua lor de nebuni!Iesiti cu totii sa mergem la sas sa l intrebam de sanatate!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz