2020-07-03 16:38

Miniştrii italieni, audiaţi în Parlamentul de la Roma în cazul agresării unui român

 |  18:24
Miniştrii italieni, audiaţi în Parlamentul de la Roma în cazul agresării unui român

Undeputat italian cere audierea în Parlament a ministrului apărării şi a celui deinterne în legătură cu agresarea unui imigrant român de faţă cu carabinierii,care nu au intervenit pentru evitarea altercaţiei, românul denunţând un act dediscriminare, informează Corriere della Sera.

Incidentula avut loc în urmă cu o lună în localitatea Fabbrica di Roma, situată laaproximativ 55 de kilometri nord de capitala Italiei. Angajaţii unei firme deridicat maşini încercau să preia un vehicul marca Volkswagen, staţionatneregulamentar. Şoferul maşinii, un român, a venit înainte de urcarea maşiniipe autoplatformă şi a spus că mută imediat vehiculul. "Este prea târziu,suntem aici şi trebuie să plătiţi", a spus unul dintre angajaţi. Dat fiindcă românul a refuzat să plătească amenda, procedura de ridicare a vehiculului acontinuat, iar şoferul, Mihai M., în vârstă de 62 de ani, filma evenimentul cutelefonul mobil. Din această cauză, şoferul autoplatformei care se ocupa deridicarea vehiculului parcat neregulamentar s-a enervat şi l-a lovit cu pumniiîn faţă pe imigrantul român. Agresiunea s-a petrecut în faţa carabinierilor,care nu au intervenit. Românul a suferit fracturi ale oaselor feţei şi a avutnevoie de 35 de zile de îngrijiri medicale.

Dupăce a ieşit din spital, românul a depus plângere împotriva proprietarului firmeicare se ocupă de ridicarea maşinilor, dar şi împotriva carabinierilor care eraude faţă şi nu au intervenit. Proba românului este filmarea pe care a realizat-ocu telefonul mobil, timp de 40 de secunde, continuată după agresiune de fiul său. "Am fost lovit pentru căsunt român, iar carabinierii nu au intervenit", a declarat Mihai M. "Afost o agresiune neaşteptată, care a durat 5-10 secunde, iar carabinierii nu auavut timp să intervină", a declarat comandantul carabinierilor dinprovincia Viterbo, Gianluca Dell’Agnello.

Cazula ajuns şi în atenţia parlamentarilor. Deputatul Guido Melis, preşedinteleGrupului interparlamentar de prietenie Italia-România, a cerut audiereaministrului apărării (în condiţiile în care carabinierii sunt subordonaţiMinisterului Apărării), dar şi a ministrului de interne pentru clarificareacircumstanţelor în care a avut loc agresarea românului. "Este un episod deo gravitate intolerabilă", a declarat Umberto Marroni, liderul grupuluidemocrat din Camera Deputaţilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-12-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz