2019-10-17 13:58

Ministrul Agriculturii s-a ales cu PLÂNGERE la DNA din partea lui GHIȚĂ CIOBANUL

 |  20:03
Ministrul Agriculturii s-a ales cu PLÂNGERE la DNA din partea lui GHIȚĂ CIOBANUL

Câţiva crescători de oi, printre care şi celebrul Ghiţă Ciobanul, au depus o plângere la DNA împotriva Ministerului Agriculturii şi susţin că banii europeni ar fi fost împărţiţi pe “ochi frumoşi”, în loc să ajungă la adevăraţii fermieri. Ministrul a transmis, deocamdată, că analizează plângerea.

Ghiţă Ciobanul şi alţi doi fermieri din Sibiu au depus o plângere la DNA prin care au cerut ca Ministerul Agriculturii, dar şi Autoritatea Sanitar Veterinară să fie verificate, pentru că în aceste instituţii s-ar fi comis ilegalităţi.

”Până acum am depus doar petiţii, astăzi am făcut o plângere pentru neregulile care s-au găsit şi pentru neregulile care s-au făcut. Fonduri europene date pe nedrept”, a spus Ghiță Ciobanul.

”Banii ajung unde nu trebuie. În structurile mafiote sau în structurile organizate, în aşa fel încât noi nu mai putem beneficia de nimic şi nu mai putem trăi în această ţară. Banii vin de la UE pentru noi, pentru fermieri, nu să ajungă la primarii, la acei baroni locali”, spune alt cioban.

Ciobanii susţin că anumiţi crescători de animale au dobândit certificate de origine falsificate şi că ar exista adevărate reţele judeţene şi naţionale, care au schimbat între ele animalele sau doar hârtiile. Sunt numeroase cazuri în care aceeaşi familie deţine mai multe crescătorii, fără să deţină numărul real de animale declarat - acuză ei.

Ciobanii susţin că suma fraudată este foarte mare şi este cuprinsă între 500 de milioane şi 1 miliard de euro, anual. (...)Cei care au folosit documente false şi doar au simulat efectuarea de tranzacţii, au achitat cu titlul de mită, 30% din suma primită de stat.

După ce, în ultimele luni, s-a declarat cel mai mare fan al oilor, ministrul se simte încolţit de ciobani. Susţine că acuzaţiile nu sunt fondate.

Înainte de a depune plângerea la DNA, cei trei ciobani au făcut un drum şi la Bruxelles şi le-au cerut şi autorităţilor europene să verifice situaţia subvenţiilor pentru oile din România.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray