2019-10-17 23:28

Ministrul Apărării anunță noi ACHIZIȚII de aeronave F-16

 |  18:10
Ministrul Apărării anunță noi ACHIZIȚII de aeronave F-16

România a trimis toate documentele către Portugalia pentru a achiziționa alte cinci aeronave F-16 modernizate și se află, practic, pe ultima sută de metri în acest proces, a anunțat ministrul Apărării, Gabriel Leș. MApN ar mai vrea să cumpere alte 36 de aeronave de vânătoare, informează HotNews.

”Toate documentele sunt trimise la partenerul portughez. Lucrurile sunt pe ultima sută de metri. Cred cu tărie că e posibil ca în acest an să semnăm contractul pentru cinci avioane.

Dorința mea e să mergem pe următoarele 36 de avioane noi. Dar în momentul de față nu pot să vă spun diferența între un avion second-hand modernizat și un avion nou. Pe de altă parte există și anumite informații că partenerul american ar vrea să ne prindă direct pe F35. E o opțiune pe care o avem în discuțieNoi ne-am decis pentru F-16 pentru că F-35 pentru noi, în acest moment, este prea mult”, a declarat Gabriel Leș.

Forțele Aeriene Române au în dotare 12 avioane de vânătoare F-16 cumpărate din Portugalia. Avioanele nu au fost noi, dar după achiziționare au fost trecute printr-un proces de modernizare. Contractul a fost semnat de România cu Portugalia în 2013 și a avut o valoare de circa 628 milioane euro cu tot TVA. Cele 12 avioane sunt staționate la Baza Aeriană 86 Borcea și formează escadrila 53. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-18Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Chestia cu pensiile acoperiților Ziua de 22 aprilie a fost aleasă de premierul Ponta și de Guvernul său pentru a aproba un proiect de lege privind regimul pensiilor militarilor, care prevede, printre altele, și recalcularea acestora. Premierul a scăpat porumbelul și a întrebat dacă „e doar pentru cei oficiali sau și pentru ceilalți chestia asta cu pensia”. Ministrul Apărării l-a liniștit: „E pentru toți”. Pesemne, presimțind că o să sară lumea să spună că el e ofițer acoperit și tocmai și-a reglementat pensia, Ponta a întors-o spre ziariști: „Sunt şi prin presă unii care susţin proiectul”
22 Apr 2015 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray