2019-08-19 15:08

Ministrul Apărării, declarație SURPRINZĂTOARE la adresa Rusiei: ”Nu trece nicio zi...”

 |  23:54
Ministrul Apărării, declarație SURPRINZĂTOARE la adresa Rusiei: ”Nu trece nicio zi...”

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat într-un interviu pentru The Associated Press că România se confruntă zilnic cu agresiuni din partea Rusiei şi este nevoită să se apere de un val de atacuri cibernetice, relatează News.ro.

„Nu cred că trece o zi fără o provocare” din partea Rusiei în spaţiul aerian sau în apele teritoriale ale României, a declarat Fifor, adăugând că guvernul lucrează „pentru a descuraja astfel de acţiuni pe cât posibil şi cât de eficient poate”.

Totuşi, Fifor a declarat că România doreşte să fie principalul stâlp de securitate al NATO în sud-estul Europei.

„Rusia îşi creşte capacităţile militare în peninsula Crimeea practic în fiecare zi; este vorba de noi capacităţi navale, noi fregate, noi submarine”, a afirmat el.

Fifor a precizat şi că România plănuieşte să îşi crească bugetul alocat securităţii până la 2% din Produsul Intern Brut şi să demonstreze că este „un bastion al stabilităţii şi securităţii”.

Astfel, România ar putea trimite mai mult de 700 de soldaţi, câţi trimite în prezent, pentru misiunea NATO din Afganistan. Fifor a propus creşterea numărului până la 900.

Fifor a adăugat că România se confruntă şi cu „un amestec al Rusiei în zona politică şi cu minorităţile şi cu un război economic”, care include opoziţia faţă de construirea unui gazoduct care ar reduce dependenţa de gazul rusesc.

Gazoductul, care s-ar întinde din Bulgaria până în Austria, trecând prin România şi Ungaria, ar putea face din România un exportator important de gaz prin conectarea rezervelor din largul Mării Negre, comentează AP.

Interviul a fost preluat şi de The New York Times.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-25Parerea ta...

LEVST.
26 Iun 2018

"... creste numarul de militari de la 700 la 900..."___----___ ciudata "logica", despre aparare, numarul de soldati conta cand se bateau in spangi, corp la corp, etc., acum tehnica conteaza, un singur proiectil de mare putere, poate pulveriza pe cei 900 de militari, intr-o secunda...Si ce este 2% din PIB-ul Romaniei, pentru aparare, mai ales ca si din acesti bani se fura ca-n codru, iar ce mai ramane se cumpara-de obicei- fier vechi, prastii, buzdugane...Sansa Romaniei sta intr-o alianta f. serioasa, si nu "tratate" semnate pe vremea lui cutare si anulate de umatorul cutare...
LEVST.
26 Iun 2018

mai surprinzator este ca nu stie -sau nu spune- nimic despre noua armata europeana, o optiune mult mai buna, -si pentru Romania- decat NATO, care poate sa se desfinteze oricand, USA si Canada, pot rezista oricarei coalitii din lume...
CINSTE LOR
26 Iun 2018

SA ADUNE CEI = 20 000 = 25 000 DE PARLAMENTARI , PRIMARI , 15 000 ABSOLVENTI FACULTATI DIN ALEXANDRIA FARA FREGVENTA SI BAC , 10 000 DE GENERALI , DOCTORI LUI OPREA SI AVEM CEA MAI TARE ARMATA . DALE SI GAZELE DIN MAREA NEAGRA SA PLATIM NOI DUBLU LA TOATE . DOCTRINELE LUI CEAUSESCU , FRANCO , CASTRO , GADAFI , HUSEINI , AM AJUNS PE URMELE LOR . URA TARULE
DR. ODUMODU
26 Iun 2018

Pacientul LEVST. nu raspunde la nici un fel de tratament. Singura solutie este internarea sa intr-un centru pentru boli psihice.
LEVST.
26 Iun 2018

sunt o gramada de doctori nebuni, dea binelea cum este si aceta care -mereu- ODUce la gura...Altfel: Hai siktir scursura a regnului animal, gunoi triplu fermentat, s.a.m.d.
LEVST.
26 Iun 2018

Grupul de Ințiativă Locală Cugir: Directorul general și liderul sindical și-au dat mâna ca să devalizeze Fabrica de Arme! (acum 18 minute)____-----_____ Tipic pentru Romania, tipic pentru asa-zisa armata romana! d!ar "marii" generali dorm, seful suprem, doarme( se fac, de fapt) si ... sa cante fanfare militara!
LEVST.
27 Iun 2018

Romania e pusa pe "foc automat"(cateodata foc cu foc, sa nu " sa prinza norodul"!) dar este clar, va fi pana "La ultimul cartus"!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray