2019-10-14 11:11

Ministrul Apărării: Procedura de achiziţionare a corvetelor este în termen şi e auditată printr-un ordin al fostului ministru

 |  12:34
Ministrul Apărării: Procedura de achiziţionare a corvetelor este în termen şi e auditată printr-un ordin al fostului ministru

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat miercuri că procedura de achiziţie a corvetelor este în termen şi că va reveni în câteva zile cu detalii.

Leş a participat miercuri la conferinţa „Apărarea şi securitatea Europei şi în zona Marii Negre - Marea Britanie, România şi BREXIT”. El nu a dorit să facă declaraţii, însă, la final, a afirmat că procedura de achiziţionare a corvetelor este „încă în termen”.

„Procedura este auditată printr-un ordin al fostului ministru (Mihai Fifor, n.r.). Când o să avem toate detaliile o să venim cu informaţii... În câteva zile, probabil”, a mai precizat el.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat, la finalul lunii octombrie, că procedura de achiziţie aferentă programului de înzestrare esenţial „Corveta multifuncţională” este în faza de evaluare a ofertelor, dar au fost necesare clarificări ceea ce a făcut ca termenul de finalizare să fie amânat pentru 15 noiembrie.

Guvernul a aprobat în februarie o hotărâre pentru încheierea unui acord cadru pentru patru corvete construite şi dotate la un şantier naval din România.

Pe 20 noiembrie, fostul preşedinte Traian Băsescu îl acuza, într-un mesaj publicat pe Facebook, pe liderul PSD, Liviu Dragnea, că a vrut trucarea licitaţiei pentru corvete.

Băsescu explica faptul că, prin lege, România poate să achiziţioneze echipamente militare fără licitaţie, însă „Daddy” a vrut o licitaţie, pentru că „singura modalitate de a-i ferici pe olandezii de la Damen cu contractul de 1,6 miliarde dolari era o licitaţie trucată”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-28Parerea ta...

ANONIM
28 Noi 2018

MAI BINE CONSTRUIM CITEVA SUTE DE VEDETE RAPIDE MODERNE . CE SA FACI CU 2 - 3 COTETE MARI , FARA APARARE SI SA RASPUNDA LA CITEVA SUTE DE VAPOARE INARMATE ALE TARULRI ? DAR DACA MAI FACE SI UN BRUIAJ ELECTRONIC ? COLABORAT CU CITEVA AVIOANE SI ELICOPTERE . SAU CU CATIUSE SI DRONE INARMATE ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray