2019-10-22 22:04

Ministrul Carmen Dan, reacție de ultimă oră după INCIDENTELE de la Târgul de Crăciun

 |  22:33
Ministrul Carmen Dan, reacție de ultimă oră după INCIDENTELE de la Târgul de Crăciun

Ministrul de Interne, Carmen Dan, verifică modul în care „structurile subordonate MAI” au acționat în timpul incidentelor de astăzi din Piața Victoriei, în urma cărora primarul general Gabriela Firea a anunțat că târgul de Crăciun va fi mutat în altă parte.

Decizia municipalității de a organiza un târg de Crăciun - pentru prima oară - în Piața Victoriei a dat naștere, sâmbătă dimineața, unei dispute între angajații Primăriei Capitalei, veniți să instaleze echipamentele, și câţiva protestatari aflaţi în acest loc în care se desfășoară, cu predilecție în ultimul an, mitinguri antiguvernamentale. Ulterior, tensiunea, dar şi numărul protestatarilor au crescut şi s-a ajuns la îmbrânceli cu jandarmii. În cele din urmă, primarul Gabriela Firea a anunțat că renunță să mai organizeze târgul în Piața Victoriei, pe care îl va muta în altă parte, însă totodată face acuzații grave: instituțiile abilitate ale statului nu apără Constituția.

Drept răspuns, Carmen Dan „o asigură pe doamna Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, de întreg sprijinul Ministerului Afacerilor Interne și de întreaga sa disponibilitate în colaborarea instituțională în scopul continuării activităților în interesul public și în menținerea siguranței cetățeanului”, potrivit unui comunicat de presă.

„În urma analizării incidentelor care au avut loc în Piața Victoriei au rezultat următoarele concluzii: o autoritate publică, respectiv Primăria Capitalei, a fost împiedicată să desfășoare o activitate autorizată, mai multe persoane au intervenit asupra unor bunuri care nu le aparțineau riscând deteriorarea acestora, iar o persoană a suferit vătămări corporale.

În consecință, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan a dispus verificări cu privire la modul în care structurile subordonate MAI și-au îndeplinit atribuțiile ce le revin, conform legii”, se mai arată în comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-02

In legatura cu acest articol...

ULTIMA ORĂ: Firea MUTĂ Târgul de Crăciun din Piața Victoriei

Protestatarii #REZIST distrug târgul de Crăciun din Piaţa Victoriei. Jandarmii NU INTERVIN
Parerea ta...

ANONIM
03 Dec 2017

MULA ASTA DOARME IN PAPUCI.CUM ADICA ? FORTELE DE ORDINE PAZESC NISTE VANDALI CARE DISTUG BUNURILE CUIVA? SIGU CA AU VENIT SA RIDICE MATERIALELE.SALBATICII ASTIA DISTRUGEAU TOTUL SI CINE PLATEA PAGUBA? SIGUR NU DROGATII CA LOR LE TREBUIE BANII PENTU SERINGI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray