2019-10-14 21:15

Ministrul de Finanţe, REACŢIE privind întâlnirea Klaus Iohannis - BNR: Medierea nu are loc între două părţi?

 |  13:06
Ministrul de Finanţe, REACŢIE privind întâlnirea Klaus Iohannis - BNR: Medierea nu are loc între două părţi?

Ministrul de Finanţe vrea discuţii faţă în faţă cu BNR la Cotroceni. Eugen Teodorovici spune că, dacă premierul va decide să o însoţească la discuţiile de vineri cu Preşedintele României, va merge şi vor tranşa problemele cu BNR.

"Nu am auzit de aceasta invitatie. Se vorbea de o mediere, nu are loc intre două parti? Că a decis domnul preşedinte să discute în primă fază cu BNR e decizia domniei sale. Dacă se va transmite invitaţia premierului, o să vedem dânsa ce decide, componenţa echipei. E normal să merg cu ea la orice întâlnire, dacă dânsa decide. Cu mare drag, daca decide să o însoţesc", a declarat ministrul de Finanţe.

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte miercuri, de la ora 12:00, cu guvernatorul şi cu prim-viceguvernatorul BNR

"Întâlnire cu conducerea Băncii Naţionale a României. La întâlnire vor participa domnul Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, şi domnul Florin Georgescu, Prim-viceguvernatorul BNR", conform agendei de miercuri a şefului statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni seară că a decis să încerce o mediere între reprezentanţii Guvernului şi cei ai Băncii Naţionale, pe care în zilele următoare în va chema la discuţii la Cotroceni, el afirmând că în ultima perioadă "s-a mers cam departe cu unele afirmaţii destul de contondente".

"Această animozitate între Guvern şi BNR estedăunătoare şi am decis să încerc o mediere şi îi voi invita în zilele următoare la Cotroceni să văd unde sunt problemele. S-a mers cam departe cu unele afirmaţii destul de contondente în ultima vreme. (...) Sper să reuşim să ajungem cumva la un numitor comun", a declarat preşedintele Iohannis.

Ministurl Finanţelor Eugen Teodorovici a declarat marţi că nu există un război între Guvernul României şi Banca Naţională a României (BNR), astfel că nu este nevoie de o mediere între cele două instituţii, în condiţiile în care Ministerul Finanţelor şi BNR colaborează, fără ca asta să însemne inexistenţa unor critici.

"Nu cred că este nevoie de o mediere. Avem o relaţie instituţională cu Banca Naţională, am mai spus, în calitate de ministru al Finanţelor am avut discuţii cu domnul guvernator, nu cred că avem nevoie de o astfel de mediere. (...) Nu este niciun război. Noi colaborăm, BNR şi Ministerul Finanţelor, dar asta nu înseamnă că nu ne criticăm", a afirmat Teodorovici.

Liderul PSD Liviu Dragnea a atacat recent BNR, afirmând că declaraţii ale reprezentanţilor acesteia, ale preşedintelui şi ale liderilor opoziţiei "prea sunt coordonate", concluzia sa fiind că "îmomentul în care România încearcă să se ridice, e cineva care îi dă la picioare".

În ceea ce priveşte creşterea preţurilor, Dragnea a invocat mai multe motive, de la liberalizările cerute de FMI şi de UE, până la faptul că importăm din state UE un de preţurile au crescut, dar a făcut referire şi la "companiile cu capital străin", care au majorat preţurile, văzând că au crescut veniturile românilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray