2020-06-02 05:30

Ministrul de Interne anunță Ordonanța Militară nr.8. Care sunt obligațiile românilor

 |  23:12
Ministrul de Interne anunță Ordonanța Militară nr.8. Care sunt obligațiile românilor

Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat, joi seara, prevederile Ordonanței Militare nr.8 în conformitate cu declararea stării de urgență.

Principalele declarații ale ministrului de Interne:

”Intrăm într-o perioadă importantă, pe care trebuie să o trăim în pace și armonie. Sunt conștient că mă adresez unui popor majoritar creștin.

Au venit peste noi vremuri mai tulburi decât ne imaginam vreodată. Aceste vremuri au adus schimbări majore: distanțare de cei dragi, probleme financiare, iar mulți dintre semenii noștri nu mai sunt. Dar dacă stăm în casă și păstrăm distanța, vom reuși mai repede să ne întoarcem la normalitate. Știu că ați fi vrut să fiți la slujba de Înviere și la masă cu cei dragi. Dar e mai bine să fim sănătoși, pentru multă vreme de acum încolo. 

Vom fi foarte atenți la respectarea legii în această problemă. Am suplimentat patrulele, pentru a fi pregătiți pentru creșterea infracțiunilor. 

Astăzi am semnat Ordonanța numărul 8, adoptată de guvernul României. Din această seară, permis pescuitul comercial și de acvacultură pe Dunăre și pescarii pot ieși din casă până la locul de pescuit.

Este permisă circulația apicultorilor, de la locuință până la stupină și înapoi. Este permisă circulația pentru achiziția de autovehicule, piese de schimb pentru autovehicule și reparații auto.

Se menține suspendarea zborurilor comerciale spre și dinspre Spania și dacă se prelungește starea de urgență pe teritoriul României.  Piețele agroalimentare rămân deschise pentru cei cu certificat de producător auto și cu respectarea regulilor sanitare.

Se permite deplasarea agricultorilor către piețele agroalimentare, cu documente doveditoare. 

Punctele de trecere a frontierei se închid total sau parțial dincolo de perioada stabilită inițial. Prin punctele cu Ungaria - Cenad, Nădlac, Borșand, Turnu, Urizceni, Borș - se permite intrarea și ieșirea lucrătorilor transfontalieri, cu utilaje agricole. Se exceptează de la restricții lucrătorii transfontalieri care vin din Ungaria și nu prezintă simptome de coronavirus. Este vorba de persoane care locuiesc lângă granița româno-ungară și muncește în țara opusă celei în care locuiește, respectiv România sau Ungaria.  Sunt exceptate de la reguli, persoanele care se ocupă de aparatura medicală și care trebuie să instaleze echipamentele medicale, științifice, de apărare sau securitate națională. 

Se interzice exportul pentru: grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, floarea soarelui, ulei de semințe, zahăr, produse de patiserie”. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-10Parerea ta...

SICTIR
10 Apr 2020

Ordonanțele sunt ptr pulime....nu ptr șacali...iata nivelul s.a ridicat....nu se mai vinde copii....se vând sclavi.......
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine