2020-07-09 13:37

Ministrul de Interne decide: Ce se va întâmpla cu Raed Arafat

 |  22:00
Ministrul de Interne decide: Ce se va întâmpla cu Raed Arafat

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, într-o conferință de presă, că săptămâna viitoare va avea concluzia auditului de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), condus de Raed Arafat. Acesta a fost răspunsul ministrului de Interne la întrebarea referitoare la evaluarea lui Raed Arafat.

Vela a precizat că evaluarea privește partea tehnică, fonduri, licitații desfășurate la IGSU. Însă, noul ministru de interne a avut și câteva precizări la efectele pe care le-au avut eșecurile IGSU în perioada în care la conducerea instituției s-a aflat Raed Arafat.

„Ca ministru, am perceput că de-a lungul timpului că IGSU a avut și părți bune și mai puțin bune, cum ar fi prăbușirea elicopterului în Apuseni, cazul Colectiv, cazul Caracal. Au demisionat Radu Stroe (din funcția de ministru n.r.), după tragedia din Apuseni. După Colectiv a demisionat Ponta (din funcția de prim-jministru n.r.), după Caracal, ministrul Moga, dar la IGSU este în continuare atmosferă pozitivă și un spectacol de imagine extraordinar, fără ca cineva să încerce să afle cauzele, pentru a schimba ceva", a declarat Marcel Vela.

El a spus că la IGSU nimeni nu s-a preocupat să afle problemele, astfel încât să nu mai existe „asemenea nenorociri și evenimente dramatice produse prin incompetența unora și altora".

„Dacă se întâmplă o dată, de 5 ori, ceva e putred în Danemarca și eu sunt preocupat să găsesc elemente ca pe viitor să nu se mai întample astfel de evenimente nefaste pentru România", a adăugat ministrul de Interne.

Raed Arafat a revenit în centrul controverselor la comemorarea a patru ani de la tragedia Colectiv, în care au murit 65 de tineri, dintre care doar 26 în noaptea sinistrului eveniment. La comemorarea tragediei, ziarul Libertatea a difuzat un film realizat de IGSU în noaptea tragediei, în care apare Raed Arafat vorbind calm la telefon, printre cadavre și supraviețuitorii arși, pe fondul unei dezorganizări vădite a echipelor de intervenție.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-05Parerea ta...

TARU
06 Dec 2019

Arunca molia comunista din sistem
BORFAș
06 Dec 2019

Vela, nu cumva si prabusirea elicoperului in care te plimbai este din vina lui Arafat?? SICTIR...incearca sa il dai jos si lumea va fi in strada ...plezneste mamaliga, jigodiilor
GOGU
06 Dec 2019

Umbla o butadă în politică ... alegerile se fac pentru a vedea ce partid guvernează dimpreună cu udmrul. Acu la ce zmeu de carton se dă nea marcelică...alegerile se fac pentru a vedea pe cine își alege de ministru nea secretaru se stat nemuritoru. PS Va face audit și va spune la sfârșit că totul e ok ...după care își va cere și scuze la nemuritor.... :)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz