2020-06-07 00:34

UPDATE. Ministrul Educației a DEMISIONAT după o discuție cu Liviu Dragnea. REACȚIA lui Valentin Popa

 |  13:53
UPDATE. Ministrul Educației a DEMISIONAT după o discuție cu Liviu Dragnea. REACȚIA lui Valentin Popa

Valentin Popa a demisionat, joi, din funcţia de ministru al Educaţiei.

UPDATE 15.19. Valentin Popa a precizat că nu au fost făcute presiuni asupraca să demisioneze, dimpotrivă. El a explicat că a luat această decizie pentru că nu este de acord cu solicitarea UDMR de modificare a ordonanţei privind desfăşurarea orelor de limba română la clasele cu predare în limbile minorităţilor. "Solicitarea UDMR este inacceptabilă (...). Este mai degrabă centrată pe sfera politicului decât pe profesori. (...) Eu nu pot să pun în pericol stabilitatea Guvernului sau majoritatea parlamentară prin acţiunile mele unilaterale. Prefer să mă retrag atunci când solicitările depăşesc o anumită limită - cea a conştiinţei mele. E logic ca o ordonanţă de urgenţă a Guvernului care să modifice Legea educaţiei trebuie iniţiată şi semnată de ministrul Educaţiei Naţionale şi am delegat dreptul de semnătură pentru a rezolva această problemă doamnei secretar de stat Irina Covaci, care răspunde de minorităţi. Nu mi s-a sugerat aşa ceva (n.r. - să-şi dea demisia). UDMR a solicitat introducerea unei ordonanţe de acest gen şi coaliţia aflată la guvernare a susţinut această solicitare. Am lăsat această solicitare să-şi parcurgă traseul, dar am declarat că eu nu semnez şi, în acelaşi timp, că îmi voi depune demisia dacă această ordonanţă de urgenţă îşi urmează cursul", a declarat Popa la B1 tv, adăugând că, atât preşedintele PSD, Liviu Dragnea, cât şi premierul Viorica Dăncilă, "au insistat" ca acesta să nu demisioneze.

Decizia vine după ce în cursul dimineţii acesta a avut loc o discuţie la Palatul Parlamentului cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat pe 22 septembrie că ministrul Educaţiei nu a spus coaliţiei despre ordonanţa simplă privind predarea limbii române în şcolile cu predare în limba minorităţilor. Acesta a adăugat că are asigurări de la Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu că problema va fi rezolvată.

Demisia ministrului Educației vine în contextul în care preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri, la Parlament, că protocolul de colaborare parlamentară cu PSD este în vigoare, dar formaţiunea maghiară nu deschide „niciun subiect” până când Guvernul nu ”rezolvă” problema ordonanţei simple privind predarea limbii române.

Întrebat la Parlament dacă a discutat cu ministrul Educaţiei despre nemulţumirile celor de la UDMR, Dragnea a spus: ''Da, am discutat, dar nu e vorba numai de UDMR, este vorba de toate minorităţile, nu numai UDMR a ridicat (această problemă - n.r.), poate ei au fost cei mai vizibili, toate minorităţile au ridicat-o". Liderul PSD a admis că de data aceasta liderul UDMR are dreptate când spune că între Uniune şi coaliţia de guvernare nu se poate discuta despre alte proiecte legislative până când nu se rezolvă problema din Educaţie. "De data asta are dreptate domnul Kelemen Hunor, are dreptate", a afirmat Dragnea.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-27Parerea ta...

ANONIM
27 Sep 2018

Am scapat de un plagiator analfabet si vine altul mai prost si mai slugarnic mafiei psd.
ANONIM
27 Sep 2018

Poate ai avut si greseli , dar tot respectul pentru patriotizmul tau
@ANONIM
28 Sep 2018

[NVATA SA SCRII COPROFAGULE .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine